Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Turkish-English Mustafa Kemal and Kemalism in terms of Third World nations)

Yıl 1985, Cilt: 1 Sayı: 2, 341 - 348, 01.03.1985

Öz

The First World War, which led to the increasing pressure of European states on African and Asian countries, seriously threatened the Turkish life as a respectable, dignified and independent nation. But they found the man that the conditions required in Mustafa Kemal. Azimkar, dedicated to his homeland, intelligent and forward-thinking Mustafa Kemal, with superhuman courage, great composure and unshakable confidence, National Liberation Movement and the pursuit of creating and developing a nation has solved various issues, overcome terrible obstacles and achieved dizzying tasks.

Kaynakça

  • HAQQI, S.A.H. (1985). Üçüncü Dünya Milletleri Açısından Mustafa Kemal ve Kemalizm (Türkçe-İngilizce). Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi, 1(2), 341-348.

Üçüncü Dünya Milletleri Açısından Mustafa Kemal ve Kemalizm (Türkçe-İngilizce)

Yıl 1985, Cilt: 1 Sayı: 2, 341 - 348, 01.03.1985

Öz

Avrupa devletlerinin Afrika ve Asya ülkeleri üzerindeki baskılarının artmasına ve yaygınlaşmasına yol açan Birinci Dünya Savaşı, Türklerin saygın, haysiyetli ve bağımsız bir millet olarak yaşamalarını ciddî bir şekilde tehdit etmekteydi. Fakat onlar şartların gerektirdiği adamı Mustafa Kemal’de buldular. Azimkâr, kendini vatanına adamış, zeki ve ileri görüşlü Mustafa Kemal, insanüstü bir cesaret, büyük bir soğukkanlılık ve sarsılmaz bir güven ile, Millî Kurtuluş Hareketinin ve yeniden bir millet yaratmanın ve onu geliştirmenin peşinde getirdiği çeşitli meseleleri çözebilmiş, korkunç engelleri aşmış, baş döndürücü görevleri başarmıştır.

Kaynakça

  • HAQQI, S.A.H. (1985). Üçüncü Dünya Milletleri Açısından Mustafa Kemal ve Kemalizm (Türkçe-İngilizce). Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi, 1(2), 341-348.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

S.a.h. Haqqı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

Chicago Haqqı, S.a.h. “Üçüncü Dünya Milletleri Açısından Mustafa Kemal Ve Kemalizm (Türkçe-İngilizce)”. Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi 1, sy. 2 (Mart 1985): 341-48.