Amaç: Bu çalışmanın amacı diş beyazlatıcı ürünlerin dentin mikrosertleşmeleri üzerine etkilerini
incelemektir.
Materyel ve Yöntemler: 60-kesici maksiller (grup başına 20 adet) dişe kanal tedavisi uygulanmıştır.
Bir tanesi kontrol olmak üzere, diğerlerine sırasıyla şu beyazlatıcı ürünler uygulanmıştır. whiteness
super endo (Dentscare LTDA;37% Karbamid peroksit) ve opalescence endo (Ultradent,USA;35%
Hidrojen peroksit). Beyazlatıcı ürünler 12 gün süreyle, her 4 günde bir kez uygulanmıştır.
Tedavinin sonunda sertleşme Vickers testi ile değerlendirilmiştir. Beyazlatıcı tedavinin sonunda
Taramalı elektron mikroskobu ile (TEM) değerlendirmeler yapılmıştır.
Sonuçlar: Sonuçlar, her iki ürünün de mikro sertleşmeleri azalttığını göstermekle birlikte;
whiteness superendo’ nun mikro sertleşmeleri opalescence endoya göre daha azdır.
Dentin mikro sertleşmeler intrakoronal beyazlatma beyazlatıcı ürün
Objectives: The aim of this study is to investigate the effect of whitening agents on dentin micro hardness. Materials and methods: 60-incisor maxillary (20 per group) tooth were applied root chanel treatment: one is control group and the others are applied to whitening products namely, whiteness super endo (Dentscare LTDA;37% Carbamide peroxide) and opalescence endo(Ultradent,USA;35% Hydrogen peroxide). Whitening agents were applied in every four days for 12 days. Hardness assessed by using Vickers test, after the end of treatment. Scanning electron microscopy (SEM) analyses performed after the end of bleaching treatment. Results: The results show that the micro hardness decreased for both agents; where as, the micro hardness of whiteness superendo is less than opalescence endo
dentin micro hardness intracoronal bleaching whitening agent
Diğer ID | JA88BV27FS |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mayıs 2015 |
Gönderilme Tarihi | 1 Mayıs 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2015 Cilt: 1 Sayı: 1 |
All site content, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Common Attribution Licence. (CC-BY-NC 4.0)