Tuz, gıdalarda koruyucu madde, lezzet arttırıcı, su tutma ve salınımı için en yaygın kullanılan katkı maddesidir. Aşırı tuz tüketimi, kardiyovasküler hastalıklar, hipertansiyon, böbrek hastalıkları, osteoporoz, mide hastalıkları, obezite ve bazı diğer hastalıkların oluşumunda bir faktördür. Bu nedenle, sağlık kurumları tuz tüketimini azaltmak için çalışmalar yapmaktadır. Öte yandan, tuz, gıda güvenliği açısından radyoaktif maddeler, ağır metaller, mikroplastikler, dinamit kalıntıları ve egzoz gibi önemli riskler içerebilir. Bu çalışmada, tuz gıda güvenliği açısından değerlendirilmiştir.
not neccesary
nul
Nul
very much
Salt is the most commonly used additive for preservatives, flavor enhancers, and retention and release of water in foods. Excessive salt consumption is a factor in the formation of cardiovascular diseases, hypertension, kidney diseases, osteoporosis, stomach diseases, obesity and some other diseases. For this reason, health institutions are working to reduce salt consumption. On the other hand, salt can contain important risks such as radioactives, heavy metals, microplastics, dynamite residues and exhaust in terms of food safety. In this study, salt was evaluated in terms of food safety
Nul
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Gıda Mühendisliği |
Bölüm | Derlemeler |
Yazarlar | |
Proje Numarası | Nul |
Erken Görünüm Tarihi | 27 Ağustos 2024 |
Yayımlanma Tarihi | 31 Ağustos 2024 |
Gönderilme Tarihi | 4 Haziran 2024 |
Kabul Tarihi | 18 Ağustos 2024 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 Cilt: 2 Sayı: 2 |
Alpha Journal of Engineering and Applied Sciences © 2023 is licensed under