Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2004, , - , 01.01.2004
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001019

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Diyarbakır Koşullarında Bazı Mürdümük (Lathyrus sativus L.) Hatlarının Verim ve Verim Unsurlarının Belirlenmesi

Year 2004, , - , 01.01.2004
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001019

Abstract

Bu çalışma, Diyarbakır şartlarında ele alınan mürdümük hatlarında verim ve verim unsurlarının belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Araştırma: Güneydoğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü deneme alanında 1998-1999, 1999-2000 ve 2001-2002 yıllarında üç yıl süreyle Tesadüf Blokları Deneme Desenine göre 3 tekrarlamalı olarak kurulmuştur Araştırmada; ICARDA'dan temin edilen 16 mürdümük hattı kullanılmıştır. Üç yıllık ortalama değerlere göre; biyolojik verim 511.33-636.89 kg/da, 1000 tane ağırlığı 124 44-144.89 g. bitki boyu 51.33-57.00 cm, bakla sayısı 21 89-27.89 adet/bitki, baklada tane sayısı 2 39-2.99 adet/bakla arasında değişim göstermiştir. Tane verimleri ilk yıl 150.67-208.33, ikinci yıl 139.77-234.97, üçüncü yıl 168 33-260.0, üç yıllık birleşik sonuçlara göre 159.16-205.37 kg/da arasında değişmiştir Tane ve biyolojik verim yönünden IFLS 257 SEL 556, IFLS 349 SEL 564, IFLS 512 SEL 565, IFLS 965 SEL 566, IFLS 967 SEL 567, ve D- 110 nolu hatlar öne çıkmıştır. Tane verimi üzerindeki olumlu ve önemli etkiyi biyolojik verim, bitki boyu ve baklada tane sayısı yapmıştır

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Article
Authors

İsmail Gül This is me

Publication Date January 1, 2004
Submission Date January 1, 2004
Published in Issue Year 2004

Cite

APA Gül, İ. (2004). Diyarbakır Koşullarında Bazı Mürdümük (Lathyrus sativus L.) Hatlarının Verim ve Verim Unsurlarının Belirlenmesi. Journal of Agricultural Sciences, 10(04). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000001019

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).