Bu çalışmada farklı tahıl ve baklagil unlarının buğday, mısır, çavdar ve soya derin yağda kızartılmış piliç nuggetların kalite karakteristikleri nem miktarı, yağ miktarı, kaplama tutunma yüzdesi, pişirme verimi, kaplama kalınlığı, penetrometre değeri ve renk üzerine etkileri incelenmiştir. Piliç nuggetlar eşit oranda but ve göğüs eti karışımından üretilmiş, ardından 180 °C’ye ısıtılmış ayçiçek yağında 5 dakika süreyle derin yağda kızartılmıştır. Kaplama formülasyonları; piliç nuggetların kaplama tutunma yüzdesi, pişirme verimi, kaplama kalınlığı ve penetrometre değerlerini önemli P
Piliç nugget Sıvı kaplama Kalite Derin yağda kızartma Pişirme verimi
In this study the effect of various cereal and legume flours wheat, corn, rye and soy on some quality characteristics moisture content, oil content, coating pick up, cooking yield, coating thickness, penetrometer values and color of deepfat fried chicken nuggets were studied. Chicken nuggets were prepared with equal amounts of ground thigh and breast meat and fried at 180 °C for 5 min in sunflower oil. Batter formulations significantly P
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mayıs 2016 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Cilt: 22 Sayı: 3 |
Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).