Citrus fruits usually processed into juice. The main residues are peel and seeds for citrus fruits after juice production. In order to evaluate the seeds for alternative usages; the oil content and fatty acid compositions of four mandarin Citrus reticulata and three lemon cultivars Citrus limon were determined with respect to their harvesting times. Oil content and fatty acid compositions of the samples were significantly P
Turunçgiller endüstriyel olarak genellikle meyve suyuna işlenmektedir. Turunçgillerin meyve suyuna işlenmesi sonucunda ortaya atık olarak önemli miktarda kabuk ve çekirdek çıkmaktadır. Bu çalışmanın amacı bazı turunçgil çekirdeklerinin alternatif değerlendirme yöntemlerine yol gösterecek veriler ortaya koymaktır. Bu amaçla dört mandalina Citrus reticulata ve üç limon Citrus limon çeşidine ait çekirdeklerde hasat zamanına bağlı yağ miktarı ve yağ asitleri bileşenlerinin değişimi incelenmiştir. Örneklerin yağ miktarları ve yağ asitleri bileşimleri her bir tür için çeşit ve hasat
Primary Language | English |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | September 1, 2016 |
Published in Issue | Year 2016 Volume: 22 Issue: 4 |
Journal of Agricultural Sciences is published as open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).