Bu çalışmada, Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü’nde ATAE geliştirilen ATAK ve ATAK-S adlı 2 adet kahverengi yumurtacı genotip ile iki dış kaynaklı kahverengi yumurtacı hibrit Nick Brown ve Lohmann Brown çeşitli verim özellikleri bakımından karşılaştırılmıştır. Verim dönemi süresince, incelenen çoğu özellikler bakımından gruplar arasındaki farklılıkların önemli olduğu tespit edilmiştir p
In this study, some production charactristics of two native Brown layer hybrids ATAK and ATAK-S which are developed in Ankara Poultry Research Institute and two commercial Brown layer hybrids Nick Brown and Lohmann Brown were compared of some production characteristics. During the production period; differences among the groups for the most of the traits observed were found to be statistically significant p
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mayıs 2006 |
Gönderilme Tarihi | 1 Mayıs 2006 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 12 Sayı: 02 |
Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).