3 farkl ı çeşitten, 5 farkl ı yöreden ardarda 3 y ı lda temin edilen elmalardan haz ı rlanan 45 elma suyu örneğinde fenolik madde kompozisyonu araştı rı lm ışt ı r. Klorojenik asit elma suları ndaki başat fenolik maddedir ve konsantrasyonu 62.3-342.6 mg/I aras ı nda değişmektedir. Bunu s ı rayla epikateşin 5.3-240.1 mg/l , floretin glikozit 5.5- 60.0 mg/l , floridzin 6.9-29.7 mg/1 ve p-kumarik asit 1.1-16.0 mg/l izlemektedir. Elma suyundaki fenolik madde kompozisyonu çeşit ve y ı ldan önemli düzeyde etkilenmekteyken, yöreden etkilenmemektedir.
Fourty-five apple juice samples were produced from 3 different apple cultivars from f ı ve apple growing regions in three consecutive crop years and analysed for their phenolic composition. The main phenolic compound of apple juices was chlorogenic acid ranged from 62.3 to 342.6 mg/I. It was followed by epicatechin, phloretin glycoside, phloridzin and p-coumaric acid to be at levels 5.3-240.1 mg/I, 5.5-60 mg/I, 6.9-29.7 mg/I, 1.1-16 mg/I, respectively. Cultivar and crop years signifı cantly affected phenolic composition of apple juice, while growing region did not have a significant effect.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 2001 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ağustos 2001 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2001 Cilt: 07 Sayı: 03 |
Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).