Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2000, Cilt: 06 Sayı: 02, - , 01.01.2000
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000947

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Beypazarı ilçesinde Farkl ı Muhafaza Yöntemlerinin Havuç Maliyetine Etkisi

Yıl 2000, Cilt: 06 Sayı: 02, - , 01.01.2000
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000947

Öz

Ankara ili Beypazarı ilçesinde 1995-1996 üretim döneminde yapılan bu araştırmanın amacı, üç farklı muhafaza yöntemine göre havucu muhafaza eden işletmelerde fiziki üretim girdilerinin (işgücü, makina, materyal) kullanım seviyelerini ve 1 kg havuç maliyetini belirlemektir Araştırma sonuçlarına göre havucu tarlada bırakarak muhafaza eden işletmelerde gereksinim duyulan insan işgücü 316,61 saat, makina çekigûcü 47,13 saattir Bu grupta yer alan işletmelerin ortalama verimi 4293 kg/da olup, dekara ortalama maliyet 68 997 015 TL'dir. 1 kg havuç maliyeti 16 072 TL olarak hesaplanmıştır Havucu toprağa gömerek muhafaza eden işletmelerde gereksinim duyulan İnsan işgücü 383,16 saat, makina çekigücü 63,30 saattir, işletmelerin ortalama verimi 5022 kg/da, maliyet 75 823 200 TUda ve 15 098 TUkg'dır. Soğutuculu depolarda havucu muhafaza eden işletmelerin gereksinim duydukları insan işgücü 300,70 saat, makina çekigücü ise 39,71 saattir. Havuç maliyetinin 69 948 632 TL/da ve 15 496 TL/kg olduğu bu grupta yer alan işletmelerde ortalama verim 4514 kg/da olarak bulunmuştur

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Füsun F. Tatlıdil Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2000
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 06 Sayı: 02

Kaynak Göster

APA Tatlıdil, F. F. (2000). Beypazarı ilçesinde Farkl ı Muhafaza Yöntemlerinin Havuç Maliyetine Etkisi. Journal of Agricultural Sciences, 06(02). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000947

Cited By

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).