Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2000, Volume: 06 Issue: 04, - , 01.01.2000
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000997

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Makarnalık Buğdayda (Triticum durum Desf.) Ethephon’un Tane Verimi, Protein Oranı ve Protein Verimine Etkisi

Year 2000, Volume: 06 Issue: 04, - , 01.01.2000
https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000997

Abstract

Bu çalışma 1997-1999 yıllan arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü deneme tarlasında farklı ethephon dozlarının makarnalık buğday (Triticum durum Desf.) çeşitlerinin tane verimi, protein oranı ve protein verimlerine etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Kunduru 1149, Çakmak 79, Kızıltan’ 91 ve Çeşit 1252 makarnalık buğday çeşitlerinin kullanıldığı çalışmada 0, 200 400 ve 600 g/ha ethephon dozları karınlanma döneminde uygulanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre; dört makarnalık buğday çeşidine farklı dozlarda ethephon uygulanmasıyla tane verimi ve protein verimi yönünden önemli farklılıklar saptanmıştır. Tane protein oranı yönünden ethephon uygulamaları arasında istatistik! farklılıklar gözlenmemiştir. En yüksek tane verimi 600 g/ha ethephon dozunda ve Kunduru 1149 çeşidinde gözlenmiştir. En yüksek protein verimi ise genellikle 400 g/ha ile 600 g/ha ethephon dozlarında ve Kunduru 1149 çeşidinde saptanmıştır.

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Article
Authors

Mustafa Güler This is me

Publication Date January 1, 2000
Submission Date January 1, 2000
Published in Issue Year 2000 Volume: 06 Issue: 04

Cite

APA Güler, M. (2000). Makarnalık Buğdayda (Triticum durum Desf.) Ethephon’un Tane Verimi, Protein Oranı ve Protein Verimine Etkisi. Journal of Agricultural Sciences, 06(04). https://doi.org/10.1501/Tarimbil_0000000997

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).