Research Article
BibTex RIS Cite

Toprağa Karıştırılan Peat ve Perlitin Su Stresi Altındaki Biber Bitkisinin (Cap.sicum annuum var. grossum cv. 11B-14) Gelişimi Üzerine Etkileri

Year 2003, Volume: 09 Issue: 03, - , 01.01.2003

Abstract

Bu çalışmada, toprağa karıştırılan peat ve perlitin, su stresi altındaki biber bitkisinin (Capsicum annuum var grossum cv 11 B-14) gelişimi üzerine etkileri araştırılmıştır Sera koşullarında iki yıl yürütülen çalışmada, toprağa değişik oranlarda karıştırılmış peat ve perlit fide dikiminin onuncu gününde, çiçeklenme ve meyve oluşumu dönemlerinde su stresine bırakılan biber bitkilerinin bazı bitki gelişim parametreler üzerine olan etkileri belirlenmiştir. Toprağa karıştırılan peat ve perlit bitki gelişiminde toprak ortamına göre daha olumlu etkiler yapmış, özellikle peat bitki gelişiminde perlit materyaline göre daha etkili bir ortam sağlamıştır. Biber bitkisine belirli gelişme dönemlerinde su stresi uygulanması İle bitki gelişiminde su stresinin uygulanma dönemine bağlı olarak farklılıklar meydana geldiği, bitkinin fide dönemindeki su stresine karşı oldukça duyarlılık gösterdiği, ancak çiçeklenme ve meyve oluşumu dönemlerinde daha toleranslı davrandığı belirlenmiştir.

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
Year 2003, Volume: 09 Issue: 03, - , 01.01.2003

Abstract

References

  • Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Research Article
Authors

Damla Bender Özenç This is me

Publication Date January 1, 2003
Submission Date January 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 09 Issue: 03

Cite

APA Bender Özenç, D. (2003). Toprağa Karıştırılan Peat ve Perlitin Su Stresi Altındaki Biber Bitkisinin (Cap.sicum annuum var. grossum cv. 11B-14) Gelişimi Üzerine Etkileri. Journal of Agricultural Sciences, 09(03).

Journal of Agricultural Sciences is published open access journal. All articles are published under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY).