Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Problem solving skills and epistemological beliefs of nursing and midwifery students

Yıl 2018, Cilt: 43 Sayı: 1, 1 - 6, 30.03.2018
https://doi.org/10.17826/cumj.340081

Öz

Purpose: This study aimed to determine the epistemological beliefs and problem solving skills of nursing and midwifery students. 

Material and Methods: The sampling of the study was made up of a total of 333 nursing and   students. The data of the study were collected using personal information form, Epistemological Beliefs Scale and Problem Solving Inventory.

Results: According to Epistemological Beliefs Scale, it was determined that the beliefs of the students that learning depends on making an effort was at a low level. It was also found that the problem solving skills of the students was at a medium level. A weak negative relationship was determined between total Epistemological Beliefs Scale and total Problem Solving Inventory.  

Conclusions: The study determined that there was a relationship between critical thinking trends and learning styles. Therefore, gaining critical thinking skills and trends should be among the goals of contemporary education programs, and thinking skills should be at the heart of the learning process. 


Hemşirelik ve ebelik öğrencilerinin problem çözme becerileri ve epistemolojik inançları

Yıl 2018, Cilt: 43 Sayı: 1, 1 - 6, 30.03.2018
https://doi.org/10.17826/cumj.340081

Öz

Amaç: Bu çalışmada hemşirelik ve ebelik öğrencilerinin epistemolojik inançları ve problem çözme becerilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. 

Gereç ve Yöntem: Araştırmanın örneklemini 333 hemşirelik ve ebelik öğrencisi oluşturmuştur. Araştırma verilerinin toplanmasında, tanıtıcı bilgi formu, Epistemolojik İnanç Ölçeği ve Problem Çözme Envanteri ile toplanmıştır.

Bulgular: Epistemolojik İnanç Ölçeğine göre öğrencilerin öğrenmenin çabaya bağlı olduğuna dair inançlarının düşük, öğrenmenin yeteneğe bağlı olduğuna dair inançlarının yüksek ve Tek doğrunun var olduğuna dair inanlarının ise orta düzeyde olduğu belirlenmiştir. Öğrencilerin problem çözme becerilerinin de orta düzeyde olduğu tespit edilmiştir. Toplam Epistemolojik İnanç Ölçeği ile toplam Problem Çözme Envanteri arasında negatif zayıf bir ilişki olduğu saptanmıştır.

Sonuç: Araştırmanın ortaya koyduğu sonuçlara göre, öğrencilerin epistemolojik inançları ile problem çözme becerileri arasında zayıf bir ilişki belirlenmiştir. Eğitimcilerin ders içeriklerinin öğrencilerin problem çözme becerilerini arttırmaya yönelik düzenlemesi önerilmektedir.


Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Sağlık Kurumları Yönetimi
Bölüm Araştırma
Yazarlar

Mevlude Karadağ

Özgür Alpaslan Bu kişi benim

Nuriye Yıldırım Şişman Bu kişi benim

Özge Pekin İşeri Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Mart 2018
Kabul Tarihi 31 Mayıs 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 43 Sayı: 1

Kaynak Göster

MLA Karadağ, Mevlude vd. “Hemşirelik Ve Ebelik öğrencilerinin Problem çözme Becerileri Ve Epistemolojik inançları”. Cukurova Medical Journal, c. 43, sy. 1, 2018, ss. 1-6, doi:10.17826/cumj.340081.