BibTex RIS Kaynak Göster

Elazığ’da Su Ürünleri Sektörünün Günümüzdeki Durumu

Yıl 2012, Yıl: 2012 Sayı: 1, 91 - 94, 01.02.2012

Öz

Elazığ, üç tarafının sularla kaplı oluşu, sınırları içerisinde yer alan Keban ve Karakaya baraj gölleri ile ülkemizin en zengin su potansiyeline
sahip illerinden biridir. Elazığ’da balık yetiştiriciliğinde son yıllarda büyük gelişmeler yaşanmış olup, yüksek kapasite artışı ve buna bağlı olarak da
üretim miktarında artışlar görülmüştür. Tarım Bakanlığı’nın balık yetiştiriciliğine verdiği destek ile Elazığ il sınırları içerisinde bulunan su ürünleri
işletmelerinin (111 adet) Ocak 2011 yılı itibariyle toplam üretim kapasitesi 22.135 ton/yıl’a ulaşmıştır. Elazığ’da faaliyette bulunan su ürünleri
tesislerinin tamamı alabalık yetiştiriciliği yapmaktadır. Mevcut su ürünleri üretim tesislerinin büyük bölümü ağ kafeslerde yetiştiricilik yaparken,
sadece üç tanesi havuzlarda yetiştiricilik yapmaktadır. Elazığ’da havuzlarda alabalık yetiştiriciliği yapan tesislerin toplam üretim miktarı ise 50 ton/
yıl’dır. Diğer taraftan, ekonomik değer taşıyan ve Elazığ’da avcılığı yapılan başlıca su ürünleri arasında Cyprinus carpio, Capoeta trutta, Barbus
rajanorum mystaceus, Barbus xanthopterus, Leuciscus cephalus, Acanthobrama marmid, Chalcalburnus mossulensis, Chondrostoma regium gibi
balık türleri ve tatlı su istakozu (Astacus leptodactylus) bulunmaktadır

Present Status of Fisheries Sector in Elazığ

Yıl 2012, Yıl: 2012 Sayı: 1, 91 - 94, 01.02.2012

Öz

Three sides of Elazığ are surrounded by water resources. It includes Keban and Karakaya Dam Lakes. Thus, it is one of the most important cities having rich freshwater resources. In Elazığ, there has been a fast development in fish rearing. Fish farmers increased their production capacity and parallel total fish production increased in recent year. Aqriculture Ministry supported fisheries to produces fish species in Elazığ. Therefore, total production capacity of 111 fish farms in Elazığ was reached to 22.135 ton/year in January 2011. Fish producer farms in Elazığ rear only trout. The majority of fish farms in Elazığ rear fish in cages. In addition to this three farms rear fish in ponds. 50 ton/year trout is produced in ponds in Elazığ. On the other hand economically harvested fish species are Cyprinus carpio, Capoeta trutta, Barbus rajanorum mystaceus, Barbus xanthopterus, Leuciscus cephalus, Acanthobrama marmid, Chalcalburnus mossulensis, Chondrostoma regium. Freshwater crayfish (Astacus leptodactylus) is also harvested in Elazığ

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA36SR89MG
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Mücahit Yüngül Bu kişi benim

Ayşe Gül Harlıoğlu Bu kişi benim

Esin Bağcı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Yıl: 2012 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yüngül, M., Harlıoğlu, A. G., & Bağcı, E. (2012). Elazığ’da Su Ürünleri Sektörünün Günümüzdeki Durumu. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi(1), 91-94.
AMA Yüngül M, Harlıoğlu AG, Bağcı E. Elazığ’da Su Ürünleri Sektörünün Günümüzdeki Durumu. Turk.Bilimsel Derleme Derg. Şubat 2012;(1):91-94.
Chicago Yüngül, Mücahit, Ayşe Gül Harlıoğlu, ve Esin Bağcı. “Elazığ’da Su Ürünleri Sektörünün Günümüzdeki Durumu”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, sy. 1 (Şubat 2012): 91-94.
EndNote Yüngül M, Harlıoğlu AG, Bağcı E (01 Şubat 2012) Elazığ’da Su Ürünleri Sektörünün Günümüzdeki Durumu. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi 1 91–94.
IEEE M. Yüngül, A. G. Harlıoğlu, ve E. Bağcı, “Elazığ’da Su Ürünleri Sektörünün Günümüzdeki Durumu”, Turk.Bilimsel Derleme Derg., sy. 1, ss. 91–94, Şubat 2012.
ISNAD Yüngül, Mücahit vd. “Elazığ’da Su Ürünleri Sektörünün Günümüzdeki Durumu”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi 1 (Şubat 2012), 91-94.
JAMA Yüngül M, Harlıoğlu AG, Bağcı E. Elazığ’da Su Ürünleri Sektörünün Günümüzdeki Durumu. Turk.Bilimsel Derleme Derg. 2012;:91–94.
MLA Yüngül, Mücahit vd. “Elazığ’da Su Ürünleri Sektörünün Günümüzdeki Durumu”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, sy. 1, 2012, ss. 91-94.
Vancouver Yüngül M, Harlıoğlu AG, Bağcı E. Elazığ’da Su Ürünleri Sektörünün Günümüzdeki Durumu. Turk.Bilimsel Derleme Derg. 2012(1):91-4.