BibTex RIS Kaynak Göster

DNA Barcoding: Molecular Identification Using Mitochondrial COI Gene

Yıl 2013, Yıl: 2013 Sayı: 2, 1 - 8, 01.07.2013

Öz

In this review, DNA barcoding, which is the most commonly used molecular tool in biological identifications, was discussed in every respect. Difference of DNA barcoding from other molecular tools, the main reasons of using cytochrome oxidase c subunit I was given together with application and work flow of this approach. While explaining DNA barcoding, the difficulties encountered during application was also discussed under several subtitles within the scope of this review. Finally, the most contentious issue of relationship between DNA barcoding, phylogeny and population genetics was tried to be clarified along with suggestions related to subject

DNA Barkodlama: Mitokondriyal COI Geni Kullanılarak Moleküler Tanımlama

Yıl 2013, Yıl: 2013 Sayı: 2, 1 - 8, 01.07.2013

Öz

Bu derlemede, günümüzde biyolojik tanımlama amacı ile en çok kullanılan moleküler yöntem olan DNA barkodlama tekniği tüm yönleri
ile ele alınmıştır. DNA barkodlamanın diğer yöntemlerden farkı açıklanmış, hedef gen olarak neden sitokrom oksidaz c alt ünite I geninin
seçildiği gerekçeleri ile birlikte verilmiş, DNA barkodlama tekniğinin uygulanması ve iş akışı ortaya koyulmuştur. DNA barkodlama ile ilgili
bilgiler verilirken, uygulamada karşılaşılan zorluklar da konu kapsamına alınmış ve başlıklar altında incelenmiştir. Son olarak DNA
barkodlama ile ilgili en çok tartışılan konu olan, DNA barkodlama çalışmaları ile filogeni ve populasyon genetiği çalışmalarının hangi
noktalarda kesiştikleri ve hangi noktalarda ayrıldıkları konusu açıklığa kavuşturulmaya çalışılarak, öneriler ortaya koyulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA83HU82MH
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Emre Keskin Bu kişi benim

Hasan Hüseyin Atar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Yıl: 2013 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Keskin, E., & Atar, H. H. (2013). DNA Barkodlama: Mitokondriyal COI Geni Kullanılarak Moleküler Tanımlama. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi(2), 1-8.
AMA Keskin E, Atar HH. DNA Barkodlama: Mitokondriyal COI Geni Kullanılarak Moleküler Tanımlama. Turk.Bilimsel Derleme Derg. Temmuz 2013;(2):1-8.
Chicago Keskin, Emre, ve Hasan Hüseyin Atar. “DNA Barkodlama: Mitokondriyal COI Geni Kullanılarak Moleküler Tanımlama”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, sy. 2 (Temmuz 2013): 1-8.
EndNote Keskin E, Atar HH (01 Temmuz 2013) DNA Barkodlama: Mitokondriyal COI Geni Kullanılarak Moleküler Tanımlama. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi 2 1–8.
IEEE E. Keskin ve H. H. Atar, “DNA Barkodlama: Mitokondriyal COI Geni Kullanılarak Moleküler Tanımlama”, Turk.Bilimsel Derleme Derg., sy. 2, ss. 1–8, Temmuz 2013.
ISNAD Keskin, Emre - Atar, Hasan Hüseyin. “DNA Barkodlama: Mitokondriyal COI Geni Kullanılarak Moleküler Tanımlama”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi 2 (Temmuz 2013), 1-8.
JAMA Keskin E, Atar HH. DNA Barkodlama: Mitokondriyal COI Geni Kullanılarak Moleküler Tanımlama. Turk.Bilimsel Derleme Derg. 2013;:1–8.
MLA Keskin, Emre ve Hasan Hüseyin Atar. “DNA Barkodlama: Mitokondriyal COI Geni Kullanılarak Moleküler Tanımlama”. Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi, sy. 2, 2013, ss. 1-8.
Vancouver Keskin E, Atar HH. DNA Barkodlama: Mitokondriyal COI Geni Kullanılarak Moleküler Tanımlama. Turk.Bilimsel Derleme Derg. 2013(2):1-8.