BibTex RIS Kaynak Göster

-

Yıl 2013, Cilt: 10 Sayı: 10, 75 - 78, 01.06.2013

Öz

Bir “İlmiyle Âmil Çelebioğlu”nun Ardından

Yıl 2013, Cilt: 10 Sayı: 10, 75 - 78, 01.06.2013

Öz

içinde onun kaleminden yayına hazırlanmış Ramazan-nâme kitabını yayınladı ve bu seriden çıkan kitapları tenkit yarışması adı altında bir yarışma düzenledi. Ben de katıldım ve Ramazan-nâme tenkit yarışması birincisi oldum. Bu vesile ile dostluğumuz daha da pekişti. Görüşmele- rimizin birinde yazımı beğendiğini ancak tenkidimi tek taraflı bulduğu- nu, hatalarının ortaya konulmadığını söyledi. Kendisine verdiğim ce- vapta anonim halk edebiyatının en güzel verilerinden birisi olan Rama- zan manilerini derli toplu bir şekilde yayınlamaya vesile olduğundan kendisine teşekkür etmemiz gerektiğini, aslında çalışmasında kendisin- den kaynaklanan hatanın olmadığını söyledim. Sözlerime, takdir edile- cek türden bir eser hazırladığını, olsa idi hatalarını söylemekten çekin- meyeceğimi ekledim. Söz Türkiye'de ciddî bir tenkit faaliyetinin olma- dığına, o yüzden ilmî eserlerde hayli önemli hatalar yapıldığına gelmişti. Tatlı bir sohbetle işi tatlıya bağladık. Ancak o kendi eserinde de hata olabileceğinde ısrarlı idi. Hatırlıyorum, bu konuda kendisini ikna bir hayli zor olmuştu

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Kitap Tanıtımları
Yazarlar

Mücteba Uğur Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 10 Sayı: 10

Kaynak Göster

ISNAD Uğur, Mücteba. “Bir ‘İlmiyle Âmil Çelebioğlu’nun Ardından”. Divan Edebiyatı Araştırmaları Dergisi 10/10 (Haziran 2013), 75-78.

Makale gönderme ve takip:

Makalelerinizin gönderimini dergimizin dergipark web ana sayfasından "Makale Gönder" seçeneği ile yapabilirsiniz. Daha sonraki süreci ise “Dergipark Sistemi”nden takip edebilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşamanız halinde lütfen aşağıdaki adreslere bilgi veriniz.

Nihat Öztoprak (Başeditör): noztoprak@fsm.edu.tr

Bünyamin Ayçiçeği (Editör): bunyamin.aycicegi@istanbul.edu.tr

Nusret Gedik (Editör Yardımcısı): nusret.gedik@marmara.edu.tr