Diğer
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2024, Cilt: 10 Sayı: 2, 135 - 135, 31.07.2024

Öz

Kaynakça

  • Anonymous (2019). Central Anatolia Region Draught Bread Wheat Registration Report, Ankara (in Turkish).

Registration of “Çavuş” Bread Wheat (Triticum aestivum L.) Variety

Yıl 2024, Cilt: 10 Sayı: 2, 135 - 135, 31.07.2024

Öz

Çavuş is a hard-red winter wheat (Triticum aestivum L.)
cultivar registered in 2019 by Central Research Institute
for Field Crops. Çavuş is of medium height and it is
adapted to Central Anatolia Regions which receive
low to intermediate rainfall (300-350 mm average
annual precipitation). The spikes of the cultivar are
white, awnless, and medium length (Figure 1) . It is
characterized by high grain yield, high grain quality,
and resistance to lodging and yellow rust. The variety
is mid-early maturing and has a high tillering capacity
as well as high water and fertilizer use efficiency.

Kaynakça

  • Anonymous (2019). Central Anatolia Region Draught Bread Wheat Registration Report, Ankara (in Turkish).
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı (Diğer)
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Selami Yazar Bu kişi benim

Bayram Özdemir Bu kişi benim

Emin Dönmez Bu kişi benim

Ayten Salantur Bu kişi benim

Mehmet Emin Alyamaç Bu kişi benim

Gökhan Kiliç Bu kişi benim

Muhsin İbrahim Avci Bu kişi benim

Fatma Betül Sade Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Temmuz 2024
Gönderilme Tarihi 2 Temmuz 2024
Kabul Tarihi 12 Temmuz 2024
Yayımlandığı Sayı Yıl 2024 Cilt: 10 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yazar, S., Özdemir, B., Dönmez, E., Salantur, A., vd. (2024). Registration of “Çavuş” Bread Wheat (Triticum aestivum L.) Variety. Ekin Journal of Crop Breeding and Genetics, 10(2), 135-135.
AMA Yazar S, Özdemir B, Dönmez E, Salantur A, Alyamaç ME, Kiliç G, Avci Mİ, Sade FB. Registration of “Çavuş” Bread Wheat (Triticum aestivum L.) Variety. Ekin Journal. Temmuz 2024;10(2):135-135.
Chicago Yazar, Selami, Bayram Özdemir, Emin Dönmez, Ayten Salantur, Mehmet Emin Alyamaç, Gökhan Kiliç, Muhsin İbrahim Avci, ve Fatma Betül Sade. “Registration of ‘Çavuş’ Bread Wheat (Triticum Aestivum L.) Variety”. Ekin Journal of Crop Breeding and Genetics 10, sy. 2 (Temmuz 2024): 135-35.
EndNote Yazar S, Özdemir B, Dönmez E, Salantur A, Alyamaç ME, Kiliç G, Avci Mİ, Sade FB (01 Temmuz 2024) Registration of “Çavuş” Bread Wheat (Triticum aestivum L.) Variety. Ekin Journal of Crop Breeding and Genetics 10 2 135–135.
IEEE S. Yazar, “Registration of ‘Çavuş’ Bread Wheat (Triticum aestivum L.) Variety”, Ekin Journal, c. 10, sy. 2, ss. 135–135, 2024.
ISNAD Yazar, Selami vd. “Registration of ‘Çavuş’ Bread Wheat (Triticum Aestivum L.) Variety”. Ekin Journal of Crop Breeding and Genetics 10/2 (Temmuz 2024), 135-135.
JAMA Yazar S, Özdemir B, Dönmez E, Salantur A, Alyamaç ME, Kiliç G, Avci Mİ, Sade FB. Registration of “Çavuş” Bread Wheat (Triticum aestivum L.) Variety. Ekin Journal. 2024;10:135–135.
MLA Yazar, Selami vd. “Registration of ‘Çavuş’ Bread Wheat (Triticum Aestivum L.) Variety”. Ekin Journal of Crop Breeding and Genetics, c. 10, sy. 2, 2024, ss. 135-.
Vancouver Yazar S, Özdemir B, Dönmez E, Salantur A, Alyamaç ME, Kiliç G, Avci Mİ, Sade FB. Registration of “Çavuş” Bread Wheat (Triticum aestivum L.) Variety. Ekin Journal. 2024;10(2):135-.