Bu çalışmada iki bölmede, farklı sıcaklıklarda yiyecek ve içecek taşıyabilen, eş zamanlı ısıtma ve soğutma
sağlayabilen endüstriyel mutfaklara yönelik mobil yemek taşıma modülü, Ar-Ge sistematiğine dayanan
çalışmalarla üniversite-sanayi işbirliği ile geliştirilmiştir. Soğutucu bölmede termoelektrik modül (peltier), ısıtıcı
bölmede ise boru rezistans kullanılmıştır. Tasarlanan kabinin istenilen sıcaklığa en uygun termoelektrik/rezistans
gücünde ve termoelektrik sistem konumun ulaşmasını sağlamak için Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (HAD)
analizleri yapılmıştır.
Isıtma Soğutma Termoelektrik sistem (Peltier) Termal analiz Yemek taşıma modülü
Diğer ID | JA57SG73HG |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016 Sayı: 4 |