BibTex RIS Kaynak Göster

Metafizik yahut İlk İlkeler Üzerine, 1-8

Yıl 2014, Sayı: 3, 1 - 9, 01.05.2014

Öz

Aristoteles’in öğrencisi olan Theophrastos, üretken ve çok çeşitli konularda yazan bir yazardı. Aristoteles Theophrastos’a eserlerini yayınlamayı vasiyet etmiş ve onu Lise’ye kendi varisi olarak atamıştır. Bununla birlikte, bu eserinde Theophrastos, bir sonla bağlantılı olan tüm şeylerin basit olmadığını söyleyerek Aristoteles’in metafiziğini sorgulamıştır. En üstün amaca ulaştıktan sonraki çabanın durumu üzerine düşünmüş ve her eylemin bir amaç için bir araç olduğu görüşünü kabul etmemiştir; çünkü ona göre bir amaç olmaksızın da eylem olabilir. Theophrastos’un, araştırma deneyimin sınırlarını aştığı zaman, genellikle çözümlerden çok sorunlar üzerine yoğunlaşmayı tercih ettiği görülmektedir. Aristoteles’e karşı olduğu başka bir durum, Theophrastos’un, boşluğu yalnızca bedenlerin konu-munu ve düzeniyle uğraşan formsuz bir şey olarak görmesidir.

Metaphysics or On First Principles, 1-8

Yıl 2014, Sayı: 3, 1 - 9, 01.05.2014

Öz

Theophrastus, was Aristotle’s pupil, was a prolific writer on a wide variety of subjects. Aristotle bequeathed to Theophrastus his writings and designated him as his successor at the Lyceum. Nonetheless, in his work Theophrastus questioned Aristotle's metaphysics saying that the idea that all things are related to an end is not an easy one. He thought about the case of effort after getting the supreme end and he did not accept that every activity was a means to an end; because, according to him, there would be any activity without an end. Theophrastus in general seemed to have preferred to concentrate on the formulation of problems rather than on solutions when the investigation overstepped the limits of experience. Another opposition to Aristotle is that Theophrastus saw space as something without substance that has only to do with position and arrangement of bodies.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA57UG73TH
Bölüm Çeviri
Yazarlar

- Theophrastos Bu kişi benim

İlyas Altuner Bu kişi benim

Ali Tekin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Theophrastos, .-., Altuner, İ., & Tekin, A. (2014). Metafizik yahut İlk İlkeler Üzerine, 1-8. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi(3), 1-9.
AMA Theophrastos, Altuner İ, Tekin A. Metafizik yahut İlk İlkeler Üzerine, 1-8. ifder. Mayıs 2014;(3):1-9.
Chicago Theophrastos, -, İlyas Altuner, ve Ali Tekin. “Metafizik Yahut İlk İlkeler Üzerine, 1-8”. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, sy. 3 (Mayıs 2014): 1-9.
EndNote Theophrastos -, Altuner İ, Tekin A (01 Mayıs 2014) Metafizik yahut İlk İlkeler Üzerine, 1-8. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 3 1–9.
IEEE .-. Theophrastos, İ. Altuner, ve A. Tekin, “Metafizik yahut İlk İlkeler Üzerine, 1-8”, ifder, sy. 3, ss. 1–9, Mayıs 2014.
ISNAD Theophrastos, - vd. “Metafizik Yahut İlk İlkeler Üzerine, 1-8”. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 3 (Mayıs 2014), 1-9.
JAMA Theophrastos -, Altuner İ, Tekin A. Metafizik yahut İlk İlkeler Üzerine, 1-8. ifder. 2014;:1–9.
MLA Theophrastos, - vd. “Metafizik Yahut İlk İlkeler Üzerine, 1-8”. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, sy. 3, 2014, ss. 1-9.
Vancouver Theophrastos -, Altuner İ, Tekin A. Metafizik yahut İlk İlkeler Üzerine, 1-8. ifder. 2014(3):1-9.