BibTex RIS Kaynak Göster

Internet and Social Network Users’ Opinions and Awareness Regarding Internet Security and Online Privacy

Yıl 2016, Cilt: 3 Sayı: 1, 80 - 106, 26.04.2016

Öz

Nowadays, that is very high rate of the internet usage, a lot of infringements are being conduced to in the field of internet security and online privacy because government uses surveillance technology in the internet and cyberspace, internet service providers and companies collect our personal data for the purpose of marketing activities in the online environment, and by reason of malicious activities of the hackers exactly what and whom they serve are unknowable. In this study a survey was conducted on 479 people to assess their convictions and awareness on the face of internet security of users and infringements related to online privacy. Research findings shows that internet users have a high awareness on the face of online privacy and internet security, but they have lower tendency to give up using internet on the face of these infringements.
Keywords: Surveillance, online privacy, internet security, online behavioral advertising, hacking.

İnternet ve Sosyal Medya Kullanıcılarının İnternet Güvenliği ve Çevrimiçi Gizlilik ile İlgili Kanaatleri ve Farkındalıkları

Yıl 2016, Cilt: 3 Sayı: 1, 80 - 106, 26.04.2016

Öz

Aktif internet kullanıcı sayısının 2,5 milyara ulaştığı günümüzde internet ve siber ortamda devletin gözetim teknolojilerini kullanması; internet servis sağlayıcılarının ve şirketlerin pazarlama faaliyetleri amacıyla çevrimiçi ortamda bulunan kişisel verilerimizi toplaması; tam olarak neye ve kime hizmet ettikleri bilinemeyen bilgisayar korsanlarının ise kötü amaçlı faaliyetleri internet güvenliği ile çevrimiçi gizlilik alanında birçok ihlale sebep olmaktadır. Çalışmada ülkemizdeki internet kullanıcılarının internet güvenliği ve çevrimiçi gizlilik alanlarındaki ihlaller karşısında kanaatlerini ve farkındalıklarını değerlendirmek amacıyla 479 katılımcılı bir anket araştırması gerçekleştirilmiştir. Araştırma bulguları, çevrimiçi gizlilik ve güvenlik ihlalleri karşısında internet kullanıcılarının farkındalık boyutunun yüksek olduğunu; fakat bu ihlaller karşısında internet kullanımından vazgeçme eğilimlerinin düşük olduğunu göstermektedir.
Anahtar Sözcükler: Gözetim, çevrimiçi gizlilik, internet güvenliği, çevrimiçi davranışsal reklamcılık, bilgisayar korsanlığı.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Malik Aslanyürek

Yayımlanma Tarihi 26 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aslanyürek, M. (2016). İnternet ve Sosyal Medya Kullanıcılarının İnternet Güvenliği ve Çevrimiçi Gizlilik ile İlgili Kanaatleri ve Farkındalıkları. Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi, 3(1), 80-106.