BibTex RIS Kaynak Göster

İstanbul’daki 5 Yıldızlı Otellerde Kültürel Zeka Ölçeğine İlişkin Bir Uygulama

Yıl 2015, Sayı: 23, 34 - 61, 20.01.2016

Öz

Dünya artık daha fazla kültürün etkileşim içinde olduğu bir yer haline gelmektedir. Bu durum, örgütlerin ve çalışanların bu değişim karşısında stratejik bir unsur olarak, kültürel anlamda daha yetkin ve başarılı olmaya çalışmaları gerekliliğini ortaya koymaktadır. İşletmeleri başarıya ulaştıracak bu stratejik unsurlardan bir tanesi de çalışanların kültürel zeka seviyeleridir. Bu çalışmada da belirtildiği üzere yüksek kültürel zekaya sahip çalışanlar işletmeye önemli katkılar sağlamaktadırlar. Bu çerçevede anket yöntemine başvurulmak suretiyle çalışanların demografik ve kişisel özellikleri ile kültürel zeka boyutları arasındaki farklılıklar analiz edilmiştir. Analiz sonucunda çalışanların bazı özelliklerinin kültürel zeka boyutlarıyla farklılık gösterdiği görülmüştür. 

AN APPLICATION ON THE CULTURAL INTELLIGENCE SCALE IN 5-STAR HOTELS IN ISTANBUL

Yıl 2015, Sayı: 23, 34 - 61, 20.01.2016

Öz

The world becomes a place where more cultures interact. This situation reveals that, organizations and
employees need to be more competent and successfull in cultural terms, as a strategic element against this
change. Cultural intelligence level of employees is also one of the most important elements that ensure the
success of business. As stated in this study, employees who have high cultural intelligence provide an important
contribution to the business. In this context, by using survey method, it is analyzed the differences between
demographic and personal characteristics of the employees and cultural intelligence dimensions. It was observed
in result of analysis, some characteristics of the employees display differences with the dimensions of cultural
intelligence.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sevinç Aslan Bu kişi benim

Özgür Aslan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Sayı: 23

Kaynak Göster

APA Aslan, S., & Aslan, Ö. (2016). AN APPLICATION ON THE CULTURAL INTELLIGENCE SCALE IN 5-STAR HOTELS IN ISTANBUL. Istanbul University Econometrics and Statistics E-Journal(23), 34-61.
AMA Aslan S, Aslan Ö. AN APPLICATION ON THE CULTURAL INTELLIGENCE SCALE IN 5-STAR HOTELS IN ISTANBUL. Istanbul University Econometrics and Statistics e-Journal. Ocak 2016;(23):34-61.
Chicago Aslan, Sevinç, ve Özgür Aslan. “AN APPLICATION ON THE CULTURAL INTELLIGENCE SCALE IN 5-STAR HOTELS IN ISTANBUL”. Istanbul University Econometrics and Statistics E-Journal, sy. 23 (Ocak 2016): 34-61.
EndNote Aslan S, Aslan Ö (01 Ocak 2016) AN APPLICATION ON THE CULTURAL INTELLIGENCE SCALE IN 5-STAR HOTELS IN ISTANBUL. Istanbul University Econometrics and Statistics e-Journal 23 34–61.
IEEE S. Aslan ve Ö. Aslan, “AN APPLICATION ON THE CULTURAL INTELLIGENCE SCALE IN 5-STAR HOTELS IN ISTANBUL”, Istanbul University Econometrics and Statistics e-Journal, sy. 23, ss. 34–61, Ocak 2016.
ISNAD Aslan, Sevinç - Aslan, Özgür. “AN APPLICATION ON THE CULTURAL INTELLIGENCE SCALE IN 5-STAR HOTELS IN ISTANBUL”. Istanbul University Econometrics and Statistics e-Journal 23 (Ocak 2016), 34-61.
JAMA Aslan S, Aslan Ö. AN APPLICATION ON THE CULTURAL INTELLIGENCE SCALE IN 5-STAR HOTELS IN ISTANBUL. Istanbul University Econometrics and Statistics e-Journal. 2016;:34–61.
MLA Aslan, Sevinç ve Özgür Aslan. “AN APPLICATION ON THE CULTURAL INTELLIGENCE SCALE IN 5-STAR HOTELS IN ISTANBUL”. Istanbul University Econometrics and Statistics E-Journal, sy. 23, 2016, ss. 34-61.
Vancouver Aslan S, Aslan Ö. AN APPLICATION ON THE CULTURAL INTELLIGENCE SCALE IN 5-STAR HOTELS IN ISTANBUL. Istanbul University Econometrics and Statistics e-Journal. 2016(23):34-61.