BibTex RIS Kaynak Göster

-

Yıl 1972, Cilt: 8 , 41 - 46, 26.06.2013

Öz

-

Proteinlerin Isı Koagülasyonu Üzerine Bazı Şekerler ve Mannitolun Önleyici Etkisi

Yıl 1972, Cilt: 8 , 41 - 46, 26.06.2013

Öz

Sığır serum-albumin, -Pseudoglobulin ve ovalbumin, çözeltileri içinde çeşitli miktarlarda glukoz, fruktoz, galaktoz, mannoz, laktoz, eakkaroz, maltoz, ksiloz, ramnoz, fukoz, mannitol, sorbitol ve dulsitol çözüldü. Elde edilen karışımlar 80°, 85°, 90°C ve kaynar su banyo­sunda ısıtıldılar. Serum-albuminin glukoz, -Pseudoglobulin mannoz ve ovalbuminin maltoz ihtiva eden çözeltilerinin 80°C de kcagüle olma­dığı görüldü. Mannitollu serum-albumin, ramnozîu -Pseudoglobulin ve sakkarozlu ovalbuminin 80°-100°C de adı geçer maddeler tarafın­dan koagülasyonlarmın önlendiği tesbit edildi.

Isıtmalar yapıldıktan ve ısı kaogülasyonunu Önleyen yukarıdaki maddeler dializ edildikten sonra protein çözeltilerinin bulandıkları ve çökelti husule geldiği müşahede edildi.

Koruyucu maddeleri ihtiva eden protein çözeltilerine Folin-fenol ve Diazo renk reaksiyonları tatbik edildi. Neticede glukozla ısıtılmış serum albumin çözeltisi ısıtılmamışma nazaran daha şiddetli absorb-siyon gösterdi. Mannitolle birlikte ısıtılmış serum-albumin, ramnozla birlikte ısıtılmış -Pseudoglobulin ve sakkarozla ısıtnmış ovalbumin çö­zeltileri ile ısıtılmamışları arasında renk şiddeti bakımından bariz bir fark olmadğı tesbit edildi ve bulgular tartışıldı.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şevket Tekman Ve Sedat Öztekin . Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 26 Haziran 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 1972 Cilt: 8

Kaynak Göster

APA ., Ş. T. V. S. Ö. (2013). Proteinlerin Isı Koagülasyonu Üzerine Bazı Şekerler ve Mannitolun Önleyici Etkisi. Journal of Faculty of Pharmacy of Istanbul University, 8, 41-46.
AMA . ŞTVSÖ. Proteinlerin Isı Koagülasyonu Üzerine Bazı Şekerler ve Mannitolun Önleyici Etkisi. Journal of Faculty of Pharmacy of Istanbul University. Haziran 2013;8:41-46.
Chicago ., Şevket Tekman Ve Sedat Öztekin. “Proteinlerin Isı Koagülasyonu Üzerine Bazı Şekerler Ve Mannitolun Önleyici Etkisi”. Journal of Faculty of Pharmacy of Istanbul University 8, Haziran (Haziran 2013): 41-46.
EndNote . ŞTVSÖ (01 Haziran 2013) Proteinlerin Isı Koagülasyonu Üzerine Bazı Şekerler ve Mannitolun Önleyici Etkisi. Journal of Faculty of Pharmacy of Istanbul University 8 41–46.
IEEE Ş. T. V. S. Ö. ., “Proteinlerin Isı Koagülasyonu Üzerine Bazı Şekerler ve Mannitolun Önleyici Etkisi”, Journal of Faculty of Pharmacy of Istanbul University, c. 8, ss. 41–46, 2013.
ISNAD ., Şevket Tekman Ve Sedat Öztekin. “Proteinlerin Isı Koagülasyonu Üzerine Bazı Şekerler Ve Mannitolun Önleyici Etkisi”. Journal of Faculty of Pharmacy of Istanbul University 8 (Haziran 2013), 41-46.
JAMA . ŞTVSÖ. Proteinlerin Isı Koagülasyonu Üzerine Bazı Şekerler ve Mannitolun Önleyici Etkisi. Journal of Faculty of Pharmacy of Istanbul University. 2013;8:41–46.
MLA ., Şevket Tekman Ve Sedat Öztekin. “Proteinlerin Isı Koagülasyonu Üzerine Bazı Şekerler Ve Mannitolun Önleyici Etkisi”. Journal of Faculty of Pharmacy of Istanbul University, c. 8, 2013, ss. 41-46.
Vancouver . ŞTVSÖ. Proteinlerin Isı Koagülasyonu Üzerine Bazı Şekerler ve Mannitolun Önleyici Etkisi. Journal of Faculty of Pharmacy of Istanbul University. 2013;8:41-6.