BibTex RIS Kaynak Göster

TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS

Yıl 1991, Cilt: 25 Sayı: 3, 150 - 154, 07.06.2012

Öz

Anahtar sözcükler: Koniklik, Tutuculuk, Diş kesimi.

Klinikte tek diş onarımları için hazırlanan dişlerin konikliği 374 adet yalancı köklü alçı model üzerinden fotoğrafları çekilerek ölçüldü. Elde edilen ortalama koniklik açılan optimum tutuculuk için Önerilen 6°'den oldukça farklıdır. En dar açılı diş kesimleri ön bölge dişlerinde gerçekleşirken, en geniş açılı kesimlere büyük azılar bölgesinde rastlandı.

Key words: Taper, Retention, Tooth preparation.

The

photographes of'374 dies for full crowns has been taken. The convergence angles of the proximal walls has been measured. The results obtained is quite divergent from 6

 

 

°

suggested for ideal retention. The minimum values has been obtained on the anterior region, the maximum at the posterior region.

Yıl 1991, Cilt: 25 Sayı: 3, 150 - 154, 07.06.2012

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırmalar / Original Articles
Yazarlar

Selim Pamuk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 7 Haziran 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 25 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Pamuk, S. (2012). TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, 25(3), 150-154.
AMA Pamuk S. TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS. J Istanbul Univ Fac Dent. Haziran 2012;25(3):150-154.
Chicago Pamuk, Selim. “TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 25, sy. 3 (Haziran 2012): 150-54.
EndNote Pamuk S (01 Haziran 2012) TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 25 3 150–154.
IEEE S. Pamuk, “TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS”, J Istanbul Univ Fac Dent, c. 25, sy. 3, ss. 150–154, 2012.
ISNAD Pamuk, Selim. “TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 25/3 (Haziran 2012), 150-154.
JAMA Pamuk S. TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS. J Istanbul Univ Fac Dent. 2012;25:150–154.
MLA Pamuk, Selim. “TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, c. 25, sy. 3, 2012, ss. 150-4.
Vancouver Pamuk S. TEK DİŞ RESTORASYONLARI İÇİN HAZIRLANAN DİŞLERİN KONİKLİĞİNİN AÇISAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ-THE EVALUTION OF THE TAPER ACHIEVED FOR COMPLETE CROWNS. J Istanbul Univ Fac Dent. 2012;25(3):150-4.