BibTex RIS Kaynak Göster

KÖK REZORPSİYONLARINDA REZORPSİYON ALANLARININ YENİ SERTDOKU YAPIMI İLE ONARILMASI-(Klinik, Radyolojik, Işık Mikroskobu, Skenning ve Transmisyon Elektronmikroskobu ile İnceleme)-THE REPAIR OF THE RESORPTION REGIONS BY DENTAL HARD TISSUE PRODUCTIONS IN EXT

Yıl 1989, Cilt: 23 Sayı: 4, 171 - 177, 30.07.2013

Öz

THE REPAIR OF THE RESORPTION REGIONS BY DENTAL HARD TISSUE PRODUCTIONS IN EXTERNAL ROOT RESORPTIONS

Anahtar Kelimeler: Dış Rezorpsiyon, Diş Sert Doku Onarımı, Dentin, Sement, Kemik.

Diş köklerinde rezorpsiyona uğramış yüzeyler ışık mikroskobu, skenning elektronmikroskobu ve transmisyon elektronmikroskobu ile incelenmiş ve Hawship lakünleri ihtiva eden bu rezorpsiyon yüzeylerinin yeni oluşmuş bir sertdoku ile kaplanmış, dolayısıyla onarılmış oldukları saptanmıştır. Yeni oluşan sertdokunun dentin, sement, kemik ve bunların embriyona] dönemlerdeki türlerinden meydana gelmiş sertdokular kompleksi olduğu görülmüştür. Bu çeşitli sertdoku adacıkları arasında, yer yer tanımlanması olanaksız, homojen presipitasyon gösteren mineralize alanlar da izlenilmiştir.

Key Words: Exterhal Resorption, Repair of the Dental Harttissues, Dentin, Cement, Bone.

The resorbed surfaces on tooth roots were investigated by using light microscope, SEM and TEM. It has been observed that these resorbed surfaces comprised of Hawship lacunes was covared by newly formed hard tissue thus repaired. It has been seen that hard tissue was a complex of various hard tissues which contained dentine, cementum, bone and the species of these that were formed in the embriological stage. Some sparse undefinable mineralized regions which showed homogeneous precipitation were also detected among these several hard tissue islands.

Yıl 1989, Cilt: 23 Sayı: 4, 171 - 177, 30.07.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırmalar / Original Articles
Yazarlar

Y. Manisalı Bu kişi benim

F. Koray Bu kişi benim

G. Bayırlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Temmuz 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 23 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Manisalı, Y., Koray, F., & Bayırlı, G. (2013). KÖK REZORPSİYONLARINDA REZORPSİYON ALANLARININ YENİ SERTDOKU YAPIMI İLE ONARILMASI-(Klinik, Radyolojik, Işık Mikroskobu, Skenning ve Transmisyon Elektronmikroskobu ile İnceleme)-THE REPAIR OF THE RESORPTION REGIONS BY DENTAL HARD TISSUE PRODUCTIONS IN EXT. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, 23(4), 171-177.
AMA Manisalı Y, Koray F, Bayırlı G. KÖK REZORPSİYONLARINDA REZORPSİYON ALANLARININ YENİ SERTDOKU YAPIMI İLE ONARILMASI-(Klinik, Radyolojik, Işık Mikroskobu, Skenning ve Transmisyon Elektronmikroskobu ile İnceleme)-THE REPAIR OF THE RESORPTION REGIONS BY DENTAL HARD TISSUE PRODUCTIONS IN EXT. J Istanbul Univ Fac Dent. Temmuz 2013;23(4):171-177.
Chicago Manisalı, Y., F. Koray, ve G. Bayırlı. “KÖK REZORPSİYONLARINDA REZORPSİYON ALANLARININ YENİ SERTDOKU YAPIMI İLE ONARILMASI-(Klinik, Radyolojik, Işık Mikroskobu, Skenning Ve Transmisyon Elektronmikroskobu Ile İnceleme)-THE REPAIR OF THE RESORPTION REGIONS BY DENTAL HARD TISSUE PRODUCTIONS IN EXT”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 23, sy. 4 (Temmuz 2013): 171-77.
EndNote Manisalı Y, Koray F, Bayırlı G (01 Temmuz 2013) KÖK REZORPSİYONLARINDA REZORPSİYON ALANLARININ YENİ SERTDOKU YAPIMI İLE ONARILMASI-(Klinik, Radyolojik, Işık Mikroskobu, Skenning ve Transmisyon Elektronmikroskobu ile İnceleme)-THE REPAIR OF THE RESORPTION REGIONS BY DENTAL HARD TISSUE PRODUCTIONS IN EXT. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 23 4 171–177.
IEEE Y. Manisalı, F. Koray, ve G. Bayırlı, “KÖK REZORPSİYONLARINDA REZORPSİYON ALANLARININ YENİ SERTDOKU YAPIMI İLE ONARILMASI-(Klinik, Radyolojik, Işık Mikroskobu, Skenning ve Transmisyon Elektronmikroskobu ile İnceleme)-THE REPAIR OF THE RESORPTION REGIONS BY DENTAL HARD TISSUE PRODUCTIONS IN EXT”, J Istanbul Univ Fac Dent, c. 23, sy. 4, ss. 171–177, 2013.
ISNAD Manisalı, Y. vd. “KÖK REZORPSİYONLARINDA REZORPSİYON ALANLARININ YENİ SERTDOKU YAPIMI İLE ONARILMASI-(Klinik, Radyolojik, Işık Mikroskobu, Skenning Ve Transmisyon Elektronmikroskobu Ile İnceleme)-THE REPAIR OF THE RESORPTION REGIONS BY DENTAL HARD TISSUE PRODUCTIONS IN EXT”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry 23/4 (Temmuz 2013), 171-177.
JAMA Manisalı Y, Koray F, Bayırlı G. KÖK REZORPSİYONLARINDA REZORPSİYON ALANLARININ YENİ SERTDOKU YAPIMI İLE ONARILMASI-(Klinik, Radyolojik, Işık Mikroskobu, Skenning ve Transmisyon Elektronmikroskobu ile İnceleme)-THE REPAIR OF THE RESORPTION REGIONS BY DENTAL HARD TISSUE PRODUCTIONS IN EXT. J Istanbul Univ Fac Dent. 2013;23:171–177.
MLA Manisalı, Y. vd. “KÖK REZORPSİYONLARINDA REZORPSİYON ALANLARININ YENİ SERTDOKU YAPIMI İLE ONARILMASI-(Klinik, Radyolojik, Işık Mikroskobu, Skenning Ve Transmisyon Elektronmikroskobu Ile İnceleme)-THE REPAIR OF THE RESORPTION REGIONS BY DENTAL HARD TISSUE PRODUCTIONS IN EXT”. Journal of Istanbul University Faculty of Dentistry, c. 23, sy. 4, 2013, ss. 171-7.
Vancouver Manisalı Y, Koray F, Bayırlı G. KÖK REZORPSİYONLARINDA REZORPSİYON ALANLARININ YENİ SERTDOKU YAPIMI İLE ONARILMASI-(Klinik, Radyolojik, Işık Mikroskobu, Skenning ve Transmisyon Elektronmikroskobu ile İnceleme)-THE REPAIR OF THE RESORPTION REGIONS BY DENTAL HARD TISSUE PRODUCTIONS IN EXT. J Istanbul Univ Fac Dent. 2013;23(4):171-7.