BibTex RIS Kaynak Göster

Kanatlılarda Sağlıklı Bağırsak Mikroflorası Gelişimi Üzerine Beslemenin Etkileri

Yıl 2010, Cilt: 9 Sayı: 1, 48 - 55, 01.05.2010

Öz

Kanatlı üretiminde uygulanan yoğun seleksiyon; yüksek verim ve yemlerin etkin bir şekilde değerlendirilmesine yol açmaktadır. Ancak canlı ağırlıkta ve yemden yararlanmada sağlanan bu gelişmelerin bedeli çevre faktörlerine karşı hassasiyetin artmasına ve bunun sonucunda hayvanlarda bağışıklık sistemi ve mikroflora dâhil birçok biyolojik dengelerin bozulmasına yol açmıştır. Antibiyotik yem katkılarının kullanımının yasaklanması ve bunun sonucu olarak kanatlılarda sağlıklı bağırsak mikroflora sağlama ihtiyacı bu ikileme alternatif bulmaya olan büyük ilgiyi tetiklemektedir. Laktobacillus bakterileri ve kanatlılarda sağlıklı bağırsak mikroflora gelişimine katkıda bulunan prebiyotikler, enzimler, bitkisel ekstraktlar ve organik asitler gibi maddelerin bu hayvanların yemlerinde kullanılması, kanatlılarda sağlıklı mikrofloranın ve bağışıklık sisteminin geliştirilmesinde önemli bir araç olabilir

Effects of Nutrition on the Development of Healthy Intestinal Microflora in Poultry

Yıl 2010, Cilt: 9 Sayı: 1, 48 - 55, 01.05.2010

Öz

The intensive selection applied to poultry production leads not only to the high performance but also to the efficient feed utilization. But the cost of these improvements obtained in live weight gain and feed efficiency caused to increased sensitivity for environmental factors and as a result immune system in animals and many biological balances, including microflora have been destructed. Prohibition of the use of antibiotics as feed additives in poultry and, consequently, the need to provide a healthy intestinal microflora triggers the greatest interest in finding an alternative to this dilemma. Lactobacillus bacteria and the use of substances contributing to the development of healthy intestinal microflora in poultry, such as prebiotics, enzymes, herbal extracts and organic acids in poultry diets could be an important tool in the development of a healthy microflora and the immune system.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA99AJ67GM
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Cevdet Gökhan Tüzün Bu kişi benim

İbrahim Çiftçi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Tüzün, C. G., & Çiftçi, İ. (2010). Effects of Nutrition on the Development of Healthy Intestinal Microflora in Poultry. Journal of Poultry Research, 9(1), 48-55.
AMA Tüzün CG, Çiftçi İ. Effects of Nutrition on the Development of Healthy Intestinal Microflora in Poultry. JPR. Mayıs 2010;9(1):48-55.
Chicago Tüzün, Cevdet Gökhan, ve İbrahim Çiftçi. “Effects of Nutrition on the Development of Healthy Intestinal Microflora in Poultry”. Journal of Poultry Research 9, sy. 1 (Mayıs 2010): 48-55.
EndNote Tüzün CG, Çiftçi İ (01 Mayıs 2010) Effects of Nutrition on the Development of Healthy Intestinal Microflora in Poultry. Journal of Poultry Research 9 1 48–55.
IEEE C. G. Tüzün ve İ. Çiftçi, “Effects of Nutrition on the Development of Healthy Intestinal Microflora in Poultry”, JPR, c. 9, sy. 1, ss. 48–55, 2010.
ISNAD Tüzün, Cevdet Gökhan - Çiftçi, İbrahim. “Effects of Nutrition on the Development of Healthy Intestinal Microflora in Poultry”. Journal of Poultry Research 9/1 (Mayıs 2010), 48-55.
JAMA Tüzün CG, Çiftçi İ. Effects of Nutrition on the Development of Healthy Intestinal Microflora in Poultry. JPR. 2010;9:48–55.
MLA Tüzün, Cevdet Gökhan ve İbrahim Çiftçi. “Effects of Nutrition on the Development of Healthy Intestinal Microflora in Poultry”. Journal of Poultry Research, c. 9, sy. 1, 2010, ss. 48-55.
Vancouver Tüzün CG, Çiftçi İ. Effects of Nutrition on the Development of Healthy Intestinal Microflora in Poultry. JPR. 2010;9(1):48-55.

204x63 Creative Commons License
This work is licensed under Creative Commons Attribution 4.0 International License 
Print ISSN:1302-3209 - Online ISSN:2147-9003

Journal of Poultry Research is indexed by the following national and international scientific indexing services

14964166171665216684166851668616687


166881668916692


1669016691