BibTex RIS Kaynak Göster

Kanatlı Sektöründe Probiyotiklerin Etkinliği ve Geleceği

Yıl 2015, Cilt: 12 Sayı: 2, 7 - 12, 01.10.2015

Öz

Antibiyotiklerin büyümeyi teşvik edici olarak kanatlı rasyonlarında kullanımın yasaklanması sonucu, kanatlı yemlerinde probiyotikler gibi alternatif yem katkıları maddeleri üzerinde araştırmalar artmıştır. Probiyotikler canlı mikroorganizmalar olup, yemlere katıldıklarında barsakta yaşayan patojen mikroorganizmaları baskılama, faydalı bakterileri artırma ve mikroorganizma kökenli bir kısım toksik salgıları absorbe etme, bazı sindirim enzimlerinin salgılanmasında artış sağlama ve immün sistemi destekleme gibi işlevler görmektedir. Bu sayede probiyotik katkısı ile kanatlılarda büyümede artma, yemden yararlanmada iyileşme ve bağışıklığı geliştirici rol oynamaktadır. Bununla birlikte, kanatlı rasyonlarında kullanılan probiotiklerin çeşidi, yeme veya suya katkı düzeyi, kullanım süresi konusunda hala aydınlatılması gereken noktalar vardır. Probiyotiklerin etki mekanizmasının biyoteknolojik ve nükleer teknikler kullanılarak aydınlatılması durumunda probiyotiklerden yararlanım önemli derecede artış gösterebilir. Sonuç olarak, gelecekte antibiyotiklerin yerine bazı doğal maddelerin kullanılması kaçınılmazdır ve probiyotikler bu gereksinimi karşılamada artan öneme sahip olabilecektir

The Effectiveness of Probiotics in the Poultry Sector and Their Future

Yıl 2015, Cilt: 12 Sayı: 2, 7 - 12, 01.10.2015

Öz

As a result of banning of antibiotic growth-promoters in poultry diets, researches about the usage of some other alternative feed additives, such as probiotics are ncreased Probiotics are live microorganisms, and being added to animal feed they suppress pathogenic microorganisms , support beneficial bacteria and absorb some toxic secretions originated from microorganisms, increase secretion of certain digestive enzymes and immune system functions. Thus, after probiotic addition, it is determined that there are an increase in growing, improvement in feed efficiency and in immune response in poultry. However, still there are some points to be clarified such as type of probiotic used in poultry diets, the level of addition, mixing with feed or water and its duration of ussge in diets. In case of determine of mode of action of probiotics by using biotechnological and nuclear techniques, its usage may increase significantly in the future. Consequently, the use of certain natural substances instead of antibiotics in the future is inevitable and probiotics may have increasing importance to meet this demand.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA72YD36VB
Bölüm Derleme
Yazarlar

İsmail Ülger Bu kişi benim

Selma Büyükkılıç Beyzi Bu kişi benim

Mahmut Kaliber Bu kişi benim

Yusuf Konca Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 12 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Ülger, İ., Beyzi, S. B., Kaliber, M., Konca, Y. (2015). The Effectiveness of Probiotics in the Poultry Sector and Their Future. Journal of Poultry Research, 12(2), 7-12.
AMA Ülger İ, Beyzi SB, Kaliber M, Konca Y. The Effectiveness of Probiotics in the Poultry Sector and Their Future. JPS. Ekim 2015;12(2):7-12.
Chicago Ülger, İsmail, Selma Büyükkılıç Beyzi, Mahmut Kaliber, ve Yusuf Konca. “The Effectiveness of Probiotics in the Poultry Sector and Their Future”. Journal of Poultry Research 12, sy. 2 (Ekim 2015): 7-12.
EndNote Ülger İ, Beyzi SB, Kaliber M, Konca Y (01 Ekim 2015) The Effectiveness of Probiotics in the Poultry Sector and Their Future. Journal of Poultry Research 12 2 7–12.
IEEE İ. Ülger, S. B. Beyzi, M. Kaliber, ve Y. Konca, “The Effectiveness of Probiotics in the Poultry Sector and Their Future”, JPS, c. 12, sy. 2, ss. 7–12, 2015.
ISNAD Ülger, İsmail vd. “The Effectiveness of Probiotics in the Poultry Sector and Their Future”. Journal of Poultry Research 12/2 (Ekim 2015), 7-12.
JAMA Ülger İ, Beyzi SB, Kaliber M, Konca Y. The Effectiveness of Probiotics in the Poultry Sector and Their Future. JPS. 2015;12:7–12.
MLA Ülger, İsmail vd. “The Effectiveness of Probiotics in the Poultry Sector and Their Future”. Journal of Poultry Research, c. 12, sy. 2, 2015, ss. 7-12.
Vancouver Ülger İ, Beyzi SB, Kaliber M, Konca Y. The Effectiveness of Probiotics in the Poultry Sector and Their Future. JPS. 2015;12(2):7-12.

Creative Commons License
Bu ürün Creative Commons Attribution 4.0 tarafından lisanslanmıştır.


Basılı ISSN:1302-3209 - Çevrimiçi ISSN:2147-9003

Tavukçuluk Araştırma Dergisi, aşağıda verilen Alan Endeksleri tarafından taranmaktadır

14964166171665216684166851668616687


166881668916692


1669016691