Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Effects of Mushrooms (Basidiomycota) on Performance, Product Quality, Antioxidant Status, Intestinal Microbiota and Immunity in Poultry

Yıl 2017, Cilt: 14 Sayı: 2, 18 - 29, 01.10.2017

Öz

There has been a discussion about usability of mushrooms in poultry nutrition as growth promoter, meat and egg quality enhancer, health protector and treater recently. Mushrooms have some active compounts having antimicrobial, antioxidant and health protector properties such as polysaccharide, lectin and terpene etc. Studies have shown that mushrooms can improve growth, product quality, antioxidant defense system and immunity of poultry by means of its active components. It is summarized effects of Basidiomycota mushrooms on poultry in this review.

Mantarların (Basidiomycota) Kanatlı Hayvanlarda Performans, Ürün Kalitesi, Antioksidan Aktivite, Bağırsak Mikrobiyotası ve Bağışıklık Üzerine Etkileri

Yıl 2017, Cilt: 14 Sayı: 2, 18 - 29, 01.10.2017

Öz

Mantarların kanatlı hayvan beslenmesinde gelişimi artırıcı, et ve yumurta kalitesini iyileştirici, sağlık koruma ve tedavi edici olarak kullanılma potansiyeli son yıllarda tartışılmaya başlanmıştır. Mantarlar antimikrobiyal, antioksidan ve bağışıklık güçlendirici özellikte polisakkarit, lektin ve terpen vb. bileşikler içermektedir. Yapılan çalışmalar, mantarların sahip oldukları aktif bileşenlerle kanatlı hayvanların gelişimini artırdığı, et ve yumurta kalitesini iyileştirdiği, antioksidan savunma sistemi ve bağışıklığı desteklediğini göstermiştir. Bu makalede Basidiomycota mantarlarının kanatlı hayvanlar üzerindeki etkileri incelenmeye çalışılmıştır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat Mühendisliği
Diğer ID JA84TD22DG
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Emrah Güngör Bu kişi benim

Aydın Altop Bu kişi benim

Güray Erener Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 14 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Güngör, E., Altop, A., & Erener, G. (2017). Mantarların (Basidiomycota) Kanatlı Hayvanlarda Performans, Ürün Kalitesi, Antioksidan Aktivite, Bağırsak Mikrobiyotası ve Bağışıklık Üzerine Etkileri. Journal of Poultry Research, 14(2), 18-29.
AMA Güngör E, Altop A, Erener G. Mantarların (Basidiomycota) Kanatlı Hayvanlarda Performans, Ürün Kalitesi, Antioksidan Aktivite, Bağırsak Mikrobiyotası ve Bağışıklık Üzerine Etkileri. JPS. Ekim 2017;14(2):18-29.
Chicago Güngör, Emrah, Aydın Altop, ve Güray Erener. “Mantarların (Basidiomycota) Kanatlı Hayvanlarda Performans, Ürün Kalitesi, Antioksidan Aktivite, Bağırsak Mikrobiyotası Ve Bağışıklık Üzerine Etkileri”. Journal of Poultry Research 14, sy. 2 (Ekim 2017): 18-29.
EndNote Güngör E, Altop A, Erener G (01 Ekim 2017) Mantarların (Basidiomycota) Kanatlı Hayvanlarda Performans, Ürün Kalitesi, Antioksidan Aktivite, Bağırsak Mikrobiyotası ve Bağışıklık Üzerine Etkileri. Journal of Poultry Research 14 2 18–29.
IEEE E. Güngör, A. Altop, ve G. Erener, “Mantarların (Basidiomycota) Kanatlı Hayvanlarda Performans, Ürün Kalitesi, Antioksidan Aktivite, Bağırsak Mikrobiyotası ve Bağışıklık Üzerine Etkileri”, JPS, c. 14, sy. 2, ss. 18–29, 2017.
ISNAD Güngör, Emrah vd. “Mantarların (Basidiomycota) Kanatlı Hayvanlarda Performans, Ürün Kalitesi, Antioksidan Aktivite, Bağırsak Mikrobiyotası Ve Bağışıklık Üzerine Etkileri”. Journal of Poultry Research 14/2 (Ekim 2017), 18-29.
JAMA Güngör E, Altop A, Erener G. Mantarların (Basidiomycota) Kanatlı Hayvanlarda Performans, Ürün Kalitesi, Antioksidan Aktivite, Bağırsak Mikrobiyotası ve Bağışıklık Üzerine Etkileri. JPS. 2017;14:18–29.
MLA Güngör, Emrah vd. “Mantarların (Basidiomycota) Kanatlı Hayvanlarda Performans, Ürün Kalitesi, Antioksidan Aktivite, Bağırsak Mikrobiyotası Ve Bağışıklık Üzerine Etkileri”. Journal of Poultry Research, c. 14, sy. 2, 2017, ss. 18-29.
Vancouver Güngör E, Altop A, Erener G. Mantarların (Basidiomycota) Kanatlı Hayvanlarda Performans, Ürün Kalitesi, Antioksidan Aktivite, Bağırsak Mikrobiyotası ve Bağışıklık Üzerine Etkileri. JPS. 2017;14(2):18-29.

Creative Commons License
Bu ürün Creative Commons Attribution 4.0 tarafından lisanslanmıştır.


Basılı ISSN:1302-3209 - Çevrimiçi ISSN:2147-9003

Tavukçuluk Araştırma Dergisi, aşağıda verilen Alan Endeksleri tarafından taranmaktadır

14964166171665216684166851668616687


166881668916692


1669016691