Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Trakya Kalkınma Ajansı’nın Trakya Bölgesi (TR21) turizmi üzerindeki rolü

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 2, 112 - 121, 01.07.2016
https://doi.org/10.24288/jttr.279183

Öz

Trakya Bölgesi tarihi, kültürel ve doğal varlıkları ile Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinden oluşan ve yadsınamayacak bir turizm potansiyeline sahip olan, Türkiye’nin önemli destinasyonlarından birisidir. Trakya Kalkınma Ajansı da bölgenin potansiyeline uygun olarak Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerini kapsayan bölgede turizm sektörünün gelişmesi yönünde çalışmalar yapmaktadır. Önemli bir turizm potansiyeli olan bölgenin turizm sektöründe tanınması için çeşitli girişimlerde bulunmaktadır. Bu kapsamda proje destekleri vermekte, bölge turizmi ile ilgili raporlar hazırlamaktadır. Bu çalışmanın amacı, Trakya Kalkınma Ajansı’nın faaliyet ve sorumluluk alanı olan Trakya Bölgesi turizmi üzerindeki etkilerini belirlemektir. Araştırmada Trakya Kalkınma Ajansı’nın bölge turizmi üzerindeki rol, görev ve çalışmaları araştırılmıştır. Bu amacı gerçekleştirmek için nitel araştırma yöntemlerinden doküman analizi kullanılmış ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2009- 2016 yılları arasında hazırlanmış olan faaliyet raporları incelenmiştir. Elde edilen veriler doğrultusunda Ajans’ın Trakya Bölgesi turizmi üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri tespit edilerek, incelenmeye çalışılmıştır.


The role of Trakya Development Agency on Thrace Region tourism

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 2, 112 - 121, 01.07.2016
https://doi.org/10.24288/jttr.279183

Öz

Thrace Region is one of Turkey's most important destination with it’s historical, cultural and natural assets of Tekirdag, Edirne and Kırklareli having composed and undeniable tourism potential of the province. Trakya Development Agency, in accordance with the potential of Kırklareli, Edirne and Tekirdag provinces, works towards including the development of the tourism sector in the region. The Region has an important tourism potential and there are various initiatives for the recognition of the tourism sector in the region. With that aim, Development Agency supports and prepares reports on regional tourism. The aim of this study is to determine the impacts of Thrace Development Agency's activities and areas of responsibility on Thrace region tourism. In that study Trakya Development Agency’s role on tourism were investigated. The qualitative research method was used to analyze the research and Trakya Development Agency’s annual reports (reported between 2009-2016) were investigated. In the line with the obtained data, both positive and negative effects on tourism of Trakya Development Agecny were identified and studied.


Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülsel Çiftci

Ali Çakır Bu kişi benim

Gülay Çakır

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çiftci, G., Çakır, A., & Çakır, G. (2016). The role of Trakya Development Agency on Thrace Region tourism. Journal of Tourism Theory and Research, 2(2), 112-121. https://doi.org/10.24288/jttr.279183