BibTex RIS Kaynak Göster

Kız Çocuklarında Koordinasyon ve Reaksiyon Özelliklerinin Yaş Değişkenine Göre İncelenmesi

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 1, 0 - 0, 29.10.2016

Öz

Bu çalışmada amaç; hiç antrenman yapmamış iki farklı yaş grubundaki kızların koordinasyon ve reaksiyon özelliklerinin yaş değişkenine göre karşılaştırılmasıdır. Çalışmaya 8-11 yaş arası 24 kız çocuğu gönüllü olarak katılmışlardır. Katılımcılar 8-9 yaş ve 10-11 yaş grubu olarak iki gruba ayrılmışlardır. Katılımcıların koordinasyon ve reaksiyon özellikleri sırasıyla Wall Cacth testi ve Newtest 1000 görsel reaksiyon testi ile belirlenmiştir. İstatistiksel değerlendirme için SPSS (Ver.13) paket programında yer alan korelasyon analizi ve Mann-Whitney U testi kullanılmış, yanılma düzeyi 0,05 olarak kabul edilmiştir. Çalışma sonucunda; yaş ile koordinasyon ve reaksiyon özellikleri arasında anlamlı ilişki bulunmuştur. Ayrıca, iki grubun koordinasyon ve reaksiyon özellikleri arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılık tespit edilmiştir. Kız çocuklarında koordinasyon ve reaksiyon yetileri küçük yaş farklarından dahi etkilenebilmektedir.

Anahtar sözcükler: Kız çocukları, koordinasyon, reaksiyon.

Yıl 2016, Cilt: 4 Sayı: 1, 0 - 0, 29.10.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cem Sinan Aslan

Uğur Özer Bu kişi benim

Oğuzhan Dalkıran Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 29 Ekim 2016
Gönderilme Tarihi 24 Ağustos 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aslan, C. S., Özer, U., & Dalkıran, O. (2016). Kız Çocuklarında Koordinasyon ve Reaksiyon Özelliklerinin Yaş Değişkenine Göre İncelenmesi. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, 4(1).
AMA Aslan CS, Özer U, Dalkıran O. Kız Çocuklarında Koordinasyon ve Reaksiyon Özelliklerinin Yaş Değişkenine Göre İncelenmesi. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. Ağustos 2016;4(1).
Chicago Aslan, Cem Sinan, Uğur Özer, ve Oğuzhan Dalkıran. “Kız Çocuklarında Koordinasyon Ve Reaksiyon Özelliklerinin Yaş Değişkenine Göre İncelenmesi”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4, sy. 1 (Ağustos 2016).
EndNote Aslan CS, Özer U, Dalkıran O (01 Ağustos 2016) Kız Çocuklarında Koordinasyon ve Reaksiyon Özelliklerinin Yaş Değişkenine Göre İncelenmesi. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4 1
IEEE C. S. Aslan, U. Özer, ve O. Dalkıran, “Kız Çocuklarında Koordinasyon ve Reaksiyon Özelliklerinin Yaş Değişkenine Göre İncelenmesi”, Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, c. 4, sy. 1, 2016.
ISNAD Aslan, Cem Sinan vd. “Kız Çocuklarında Koordinasyon Ve Reaksiyon Özelliklerinin Yaş Değişkenine Göre İncelenmesi”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute 4/1 (Ağustos 2016).
JAMA Aslan CS, Özer U, Dalkıran O. Kız Çocuklarında Koordinasyon ve Reaksiyon Özelliklerinin Yaş Değişkenine Göre İncelenmesi. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. 2016;4.
MLA Aslan, Cem Sinan vd. “Kız Çocuklarında Koordinasyon Ve Reaksiyon Özelliklerinin Yaş Değişkenine Göre İncelenmesi”. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute, c. 4, sy. 1, 2016.
Vancouver Aslan CS, Özer U, Dalkıran O. Kız Çocuklarında Koordinasyon ve Reaksiyon Özelliklerinin Yaş Değişkenine Göre İncelenmesi. Mehmet Akif Ersoy University Journal of Health Sciences Institute. 2016;4(1).