Giresun İli’nden temin edilen palamut balıklarının ağırlıkları ve uzunlukları belirlendikten ve ilk sıcaklıkları
ölçüldükten sonra, iç organları çıkartılmış ve çıkartılmamış şekilde 0°C, 2°C ve 4°C’de muhafazaya alındı.
Muhafazanın başlangıç (0. gün), 3, 5 ve 7. günlerinde deneysel numunelerin fizikokimyasal olarak; rutubet, aw ve pH
değerleri tespit edilerek palamut balıklarının fizikokimyasal kalite kriterleri hakkında bilgi sahibi olundu.
Bonito fish species were kept at 0°C, 2°C, and 4°C during storage phase as a whole or cleaned by removing the
internal organs after determined weights and lengths and measured the internal temperature of them which obtained
in Giresun. By measuring physicochemical properties as moisture, aw and pH values on the first day (0. days), 3rd,
5th and 7th days, quality criteria of experimental samples has been determined and gained knowledge about the
physicochemical quality criteria of bonito fish.
Konular | Yapısal Biyoloji |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2017 |
Gönderilme Tarihi | 4 Kasım 2016 |
Kabul Tarihi | 24 Ocak 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 |
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.