Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ

Yıl 2009, Cilt: 13 Sayı: 1, 7 - 10, 01.06.2009

Öz

Su sertliğine iki değerlikli metal katyonları sebep olur. Doğal su1arda en sık rastlanan kalsiyum (Ca+2) ve magnezyum (Mg +2) iyonlarının yarattığı sertlik çok az hata ile toplam sertlik olarak kabul edilebilir. Genel olarak halk arasında sert su makbul sayılmaz. Sert sular sağlığa zararlı olmarnakla birlikte, yemek pişirmeye, içmeye, çamaşır yıkamaya elverişli değildirler. Sertlik, sabunun köpürmesini azaltarak, kazan taşları oluşturarak, bazı endüstriyel proseslere zarar vererek ve suyun tadını bozarak su kalitesini etkiler. Ancak suda bulunan ve sertlik oluşturan Ca +2 ve Mg +2 iyonlannın sağlık üzerinde olumlu etkileri vardır. Su sertliğinin yarattığı olumlu ve olumsuz etkiler doğru değerlendirilmelidir, çünkü asıl hedef suyun uygun tüketimi dir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Mühendislik
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Fusün Boysan

Bülent Şengörür Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2009
Gönderilme Tarihi 14 Nisan 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 13 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Boysan, F., & Şengörür, B. (2009). SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ. Sakarya University Journal of Science, 13(1), 7-10. https://doi.org/10.16984/saufbed.00635
AMA Boysan F, Şengörür B. SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ. SAUJS. Haziran 2009;13(1):7-10. doi:10.16984/saufbed.00635
Chicago Boysan, Fusün, ve Bülent Şengörür. “SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ”. Sakarya University Journal of Science 13, sy. 1 (Haziran 2009): 7-10. https://doi.org/10.16984/saufbed.00635.
EndNote Boysan F, Şengörür B (01 Haziran 2009) SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ. Sakarya University Journal of Science 13 1 7–10.
IEEE F. Boysan ve B. Şengörür, “SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ”, SAUJS, c. 13, sy. 1, ss. 7–10, 2009, doi: 10.16984/saufbed.00635.
ISNAD Boysan, Fusün - Şengörür, Bülent. “SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ”. Sakarya University Journal of Science 13/1 (Haziran 2009), 7-10. https://doi.org/10.16984/saufbed.00635.
JAMA Boysan F, Şengörür B. SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ. SAUJS. 2009;13:7–10.
MLA Boysan, Fusün ve Bülent Şengörür. “SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ”. Sakarya University Journal of Science, c. 13, sy. 1, 2009, ss. 7-10, doi:10.16984/saufbed.00635.
Vancouver Boysan F, Şengörür B. SU SERTLiGİNİN İNSAN SAGLIGI İÇİN ÖNEMİ. SAUJS. 2009;13(1):7-10.

30930 This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.