Effect to the Knowledge and Practices of Health Education About Breast Self Examination (BSE) of Women Who Attend to Social Education Center in Manisa City
Abstract
Keywords
Kaynakça
- Aygin D., Uludağ C., Şahin S. (2004). Gençlerin me- me kanseri ve kendi kendine meme muayenesi hakkında bilgi, tutum ve davranışlarının değerlendi- rilmesi. Hemşirelik Forumu, 7:4, 1-6. BMJ 323:11.
- Seçginli S., Nahcivan N.O. (2006). Factors associ- ated with breast cancer screening behaviours in a sample of Turkish women: A questionnaire survey. International Journal of Nursing Studies, 43, 161–171.
- Şen S., Öztürk M., Kişioğlu AN. Isparta’da 25-65 yaş grubu kadınların meme kanserinin risk faktör- leri ve belirtilerine ilişkin bilgi düzeyleri. http://www.dicle.edu.tr/~halks/m139.htm (erişim tarihi 30. 7 .2005).
- Uzun Ö., Karabulut N., Karaman Z. (2004). Hemşi- relik öğrencilerinin kendi kendine meme muayenesi ile ilgili bilgi ve uygulamaları. Atatürk Üniv. Hemşire- lik Yüksekokulu Dergisi, 7:1, 33-41.
- Akyolcu, N.(1985). Kadınların Meme Kanseri ve Kendi –Kendine Muayenesi Hakkındaki Sağlık Bilgi- si Düzeylerinin Ölçülmesi. İ.Ü Sağlık Bilimleri Ensti- tüsü Doktora Tezi.İstanbul.
- Çadır G., Eksen M., Bütüner E. ve ark. (2004). Muğ- la Merkez, Bayır, Yerkesik ve Yeşilyurt sağlık ocağı bölgelerinde yaşayan kadınların meme kanseri ve kendi kendine meme muayenesi konusundaki bilgi ve uygulama durumlarının belirlenmesi. Uluslarara- sı İnsan Bilimleri Dergisi, ISSN: 1303-5134,1-16. Bu sonuçlar doğrultusunda; meme kanserinin erken tanısı için önerilen bir teknik olan KKMM konusunda halkın bilgilendirilmesi, bilgilendir- menin planlı, sürekli olması ve bu konuda bi- linçlendirme için toplu iletişim araçlarının kulla- nılması önerilebilir.
- Nahcivan N.Ö., Seçginli S. (2003). Meme kanserin- de erken tanıya yönelik tutum ve davranışlar: Bir rehber olarak sağlık inanç modelinin kullanımı. C.Ü. Hemşirelik Yüksek Okulu Dergisi, 7:1,33-38.
- Austoker J. (2003). Breast self examination. BMJ, 326: 4, 1-2.
Ayrıntılar
Birincil Dil
İngilizce
Konular
-
Bölüm
-
Yazarlar
Yrd. Doç. Dr. Adalet Koca Kutlu
Bu kişi benim
Yrd. Doç. Dr. Emel Yılmaz
Bu kişi benim
Arş. Gör. Dilek Çeçen
Bu kişi benim
Yayımlanma Tarihi
1 Haziran 2008
Gönderilme Tarihi
24 Mart 2015
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2008 Cilt: 13 Sayı: 13