BibTex RIS Kaynak Göster

Elma, Sağlık ve Kültür

Yıl 2009, Sayı: 1 - Yıl: 2009 Sayı: 1, 183 - 186, 01.02.2009

Öz

Elma her mevsim bulunan, dayanıklı, ekonomik, lezzetli ve yaygın bir şekilde tüketilen bir meyvedir. Elma ile ilgili yapılan çalışmalar da
elmada yer alan antioksidanların, fitokimyasalların ve posanın sağlık üzerine etkileri bilimsel olarak saptanmıştır. Araştırmalar da elma tüketiminin
bazı kanser türleri, diyabet ve kardiyovasküler hastalıklar gibi hastalıkların görülme riskini düşürdüğü ve lipit oksidasyonunu azaltıcı etki
gösterdiği ifade edilmektedir. Elmanın çok eski dönemlerden beri yaygın olarak kullanılması ve sağlık üzerine olumlu katkılarından dolayı elma
sözel kültürde de yerini almıştır. Bu çalışmada elmanın kullanım alanları, sözel kültürdeki yeri, besin değeri ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeye olan
katkıları yer almaktadır

Apple, Health and Culture

Yıl 2009, Sayı: 1 - Yıl: 2009 Sayı: 1, 183 - 186, 01.02.2009

Öz

Apple is a commonly used economic, durable and tasty fruit that can be found regardless of the season. Studies about apple revealed the effects of fibers, phytochemicals and antioxidants on the human health. Some studies found that consumption of apple reduces risks of diabetes, cardiovascular diseases and some forms of cancer and it decreases lipid oxidation. Wide consumption of apple and its effects on health are mentioned in verbal culture. In his study the use, nutritional value of apple, its place in verbal culture and its additional value for a healthy life is discussed

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA73FU35CS
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Saime Küçükkömürler Bu kişi benim

Suzan Şeren Karakuş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Sayı: 1 - Yıl: 2009 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Küçükkömürler, S., & Karakuş, S. Ş. (2009). Elma, Sağlık ve Kültür. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi(1), 183-186.
AMA Küçükkömürler S, Karakuş SŞ. Elma, Sağlık ve Kültür. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). Şubat 2009;(1):183-186.
Chicago Küçükkömürler, Saime, ve Suzan Şeren Karakuş. “Elma, Sağlık Ve Kültür”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1 (Şubat 2009): 183-86.
EndNote Küçükkömürler S, Karakuş SŞ (01 Şubat 2009) Elma, Sağlık ve Kültür. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 183–186.
IEEE S. Küçükkömürler ve S. Ş. Karakuş, “Elma, Sağlık ve Kültür”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), sy. 1, ss. 183–186, Şubat 2009.
ISNAD Küçükkömürler, Saime - Karakuş, Suzan Şeren. “Elma, Sağlık Ve Kültür”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 (Şubat 2009), 183-186.
JAMA Küçükkömürler S, Karakuş SŞ. Elma, Sağlık ve Kültür. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2009;:183–186.
MLA Küçükkömürler, Saime ve Suzan Şeren Karakuş. “Elma, Sağlık Ve Kültür”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1, 2009, ss. 183-6.
Vancouver Küçükkömürler S, Karakuş SŞ. Elma, Sağlık ve Kültür. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2009(1):183-6.