BibTex RIS Kaynak Göster

Üreti̇ci̇den Tüketi̇ci̇ye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardaki̇ Kayıplar ve Önleme Yolları

Yıl 2009, Sayı: 1 - Yıl: 2009 Sayı: 1, 165 - 168, 01.02.2009

Öz

Ülkemizde üretilen bahçe ürünlerinin yapılan tahminlere göre yaklaşık %10-30’u üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar bozulup, atılmaktadır.
Yıllık elma üretimimiz düşünülürse, bu kaybın miktarı oldukça önemli bir değere ulaşmaktadır. Bu derlemede, bugüne kadar ülkemizde yaş meyve
ve sebzelerdeki kayıplar, özellikle elma konusunda yapılan çalışmalar ve saptanan bulgular ve bu kayıpları önleme konusunda öneriler verilmiştir.
Kayıpların önemli bir kısmının derim sırasında olduğu belirlenmiştir

Losses of Apples and Until They Are Reached From the Producer to the Customer to Prevent Ways

Yıl 2009, Sayı: 1 - Yıl: 2009 Sayı: 1, 165 - 168, 01.02.2009

Öz

In Turkey, the postharvest losses of horticultural crops before reaching to consumers are about 10 to 30%. The amount of losses reaches to very high magnitude when considering annual apple production. This paper discusses postharvest losses of fresh fruit and vegetables, and the result of previous studies on the apple fruits and makes suggestions to prevent the losses. It is determined that postharvest losses mostly occurred during harvest

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA38TH88FM
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ahmet Erhan Özdemır Bu kişi benim

Elif Çandır Bu kişi benim

Ömür Dündar Bu kişi benim

Ramazan Dilbaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Sayı: 1 - Yıl: 2009 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özdemır, A. E., Çandır, E., Dündar, Ö., Dilbaz, R. (2009). Üreti̇ci̇den Tüketi̇ci̇ye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardaki̇ Kayıplar ve Önleme Yolları. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi(1), 165-168.
AMA Özdemır AE, Çandır E, Dündar Ö, Dilbaz R. Üreti̇ci̇den Tüketi̇ci̇ye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardaki̇ Kayıplar ve Önleme Yolları. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). Şubat 2009;(1):165-168.
Chicago Özdemır, Ahmet Erhan, Elif Çandır, Ömür Dündar, ve Ramazan Dilbaz. “Üreti̇ci̇den Tüketi̇ci̇ye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardaki̇ Kayıplar ve Önleme Yolları”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1 (Şubat 2009): 165-68.
EndNote Özdemır AE, Çandır E, Dündar Ö, Dilbaz R (01 Şubat 2009) Üreti̇ci̇den Tüketi̇ci̇ye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardaki̇ Kayıplar ve Önleme Yolları. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 165–168.
IEEE A. E. Özdemır, E. Çandır, Ö. Dündar, ve R. Dilbaz, “Üreti̇ci̇den Tüketi̇ci̇ye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardaki̇ Kayıplar ve Önleme Yolları”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), sy. 1, ss. 165–168, Şubat 2009.
ISNAD Özdemır, Ahmet Erhan vd. “Üreti̇ci̇den Tüketi̇ci̇ye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardaki̇ Kayıplar ve Önleme Yolları”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 (Şubat 2009), 165-168.
JAMA Özdemır AE, Çandır E, Dündar Ö, Dilbaz R. Üreti̇ci̇den Tüketi̇ci̇ye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardaki̇ Kayıplar ve Önleme Yolları. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2009;:165–168.
MLA Özdemır, Ahmet Erhan vd. “Üreti̇ci̇den Tüketi̇ci̇ye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardaki̇ Kayıplar ve Önleme Yolları”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1, 2009, ss. 165-8.
Vancouver Özdemır AE, Çandır E, Dündar Ö, Dilbaz R. Üreti̇ci̇den Tüketi̇ci̇ye Ulaşıncaya Kadar Geçen Süreçte Elmalardaki̇ Kayıplar ve Önleme Yolları. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2009(1):165-8.