BibTex RIS Kaynak Göster

Bazı Antepfıstığı Çeşitlerinin Vitamin İçerikleri

Yıl 2015, Cilt: 8 Sayı: 1, 1 - 6, 01.02.2015

Öz

Antepfıstığı meyvesi, yapısında bulundurduğu vitaminler açısından insan beslenmesinde önemli bir kaynak niteliğindedir. Bu çalışmada,
Gaziantep ekolojisinde yetiştirilen Halebi, Kırmızı, Ohadi, Siirt ve Uzun antepfıstığı çeşitlerinin vitamin içerikleri araştırılmıştır. Birbirini
izleyen yıllarda incelenen antepfıstığı çeşitlerinde belirlenen vitaminlerin miktarları 15.21-26.25µg 100g-1 A vitamini, 1.66-3.47 mg 100g-1 E
vitamini (α-tokoferol), 0.58-0.74 mg 100g-1 B1 vitamini (tiamin), 0.16-0.18 mg 100g-1 B2 vitamini (riboflavin), 1.25-1.39 mg 100g-1 B3
vitamini (niasin), 1.33-1.55 mg 100g-1 B6 vitamini (pyridoksin), 20.33-22.85 µg 100g-1 biotin, 40.50-68.00 µg 100g-1 B9 vitamini (folik asit)
ve 0.77-5.04 mg 100g-1 C vitamini (askorbik asit) şeklindedir.

Vitamin Contents of Some Pistachio Cultivars

Yıl 2015, Cilt: 8 Sayı: 1, 1 - 6, 01.02.2015

Öz

Pistachio is an important nutrient in human diet with its rich content of vitamins. This study aimed to investigate vitamin contents of some pistachio cultivars (Halebi, Kırmızı, Ohadi, Siirt and Uzun) grown in the ecology of Gaziantep-Turkey. Vitamin contents of pistachio cultivars examined ranged between 15.21-26.25µg 100g for vitamin A, 1.66-3.47 mg 100g-1 for vitamin E (α-tocopherol), 0.58-0.74 mg 100g-1 for vitamin B1 (tiamin), 0.16-0.18 mg 100g-1 for vitamin B2 (riboflavin), 1.25-1.39 mg 100g-1 for vitamin B3 (niacin), 1.33-1.55 mg 100g-1 for vitamin B6 (pyridoxine), 20.33-22.85 µg 100g-1 for biotin, 40.50-68.00 µg 100g-1 for vitamin B9 (folic acid) and 0.77-5.04 mg 100g-1 for vitamin C (ascorbic acid)

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA87AP29EP
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Başak Özdemir Bu kişi benim

Yeşim Okay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özdemir, B., & Okay, Y. (2015). Bazı Antepfıstığı Çeşitlerinin Vitamin İçerikleri. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, 8(1), 1-6.
AMA Özdemir B, Okay Y. Bazı Antepfıstığı Çeşitlerinin Vitamin İçerikleri. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). Şubat 2015;8(1):1-6.
Chicago Özdemir, Başak, ve Yeşim Okay. “Bazı Antepfıstığı Çeşitlerinin Vitamin İçerikleri”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 8, sy. 1 (Şubat 2015): 1-6.
EndNote Özdemir B, Okay Y (01 Şubat 2015) Bazı Antepfıstığı Çeşitlerinin Vitamin İçerikleri. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 8 1 1–6.
IEEE B. Özdemir ve Y. Okay, “Bazı Antepfıstığı Çeşitlerinin Vitamin İçerikleri”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), c. 8, sy. 1, ss. 1–6, 2015.
ISNAD Özdemir, Başak - Okay, Yeşim. “Bazı Antepfıstığı Çeşitlerinin Vitamin İçerikleri”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 8/1 (Şubat 2015), 1-6.
JAMA Özdemir B, Okay Y. Bazı Antepfıstığı Çeşitlerinin Vitamin İçerikleri. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2015;8:1–6.
MLA Özdemir, Başak ve Yeşim Okay. “Bazı Antepfıstığı Çeşitlerinin Vitamin İçerikleri”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, c. 8, sy. 1, 2015, ss. 1-6.
Vancouver Özdemir B, Okay Y. Bazı Antepfıstığı Çeşitlerinin Vitamin İçerikleri. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2015;8(1):1-6.