BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2016, Cilt: 9 Sayı: 1, 45 - 47, 01.02.2016

Öz

Effects of Pruning Intensity on Grape Yield and Quality of Erciş Grape Cultivar (Vitis vinifera L.)

Yıl 2016, Cilt: 9 Sayı: 1, 45 - 47, 01.02.2016

Öz

The present study was conducted to investigate the effects of different pruning intensity treatments on grape yield and quality of Erciş grape
cultivar in the year 2014. The gobble-trained grapevines grown on their own roots were subjected to three different pruning intensities during
winter pruning [16 buds/grapevine (8 shoots x 2 buds); 24 buds/grapevine (8 shoots × 3 buds); 32 buds/grapevine (8 shoots x 4 buds)]. Compared
to low pruning intensity (16 buds/grapevine), high pruning intensity treatments (32 buds/grapevine) increased grapevine yield by 55%,
but decreased cluster weight by 17%, cluster width by 25.2%, cluster length by 12.5%, grape width by 10.9%, grape length by 6.7%, 100-grape
weight by 22.7% and water soluble dry matter yield by 2.6%.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA86PH28UM
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Cüneyt Uyak Bu kişi benim

Adnan Doğan Bu kişi benim

Sinem Delikanlıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Uyak, C., Doğan, A., & Delikanlıoğlu, S. (2016). Effects of Pruning Intensity on Grape Yield and Quality of Erciş Grape Cultivar (Vitis vinifera L.). Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, 9(1), 45-47.
AMA Uyak C, Doğan A, Delikanlıoğlu S. Effects of Pruning Intensity on Grape Yield and Quality of Erciş Grape Cultivar (Vitis vinifera L.). Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). Şubat 2016;9(1):45-47.
Chicago Uyak, Cüneyt, Adnan Doğan, ve Sinem Delikanlıoğlu. “Effects of Pruning Intensity on Grape Yield and Quality of Erciş Grape Cultivar (Vitis Vinifera L.)”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 9, sy. 1 (Şubat 2016): 45-47.
EndNote Uyak C, Doğan A, Delikanlıoğlu S (01 Şubat 2016) Effects of Pruning Intensity on Grape Yield and Quality of Erciş Grape Cultivar (Vitis vinifera L.). Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 9 1 45–47.
IEEE C. Uyak, A. Doğan, ve S. Delikanlıoğlu, “Effects of Pruning Intensity on Grape Yield and Quality of Erciş Grape Cultivar (Vitis vinifera L.)”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), c. 9, sy. 1, ss. 45–47, 2016.
ISNAD Uyak, Cüneyt vd. “Effects of Pruning Intensity on Grape Yield and Quality of Erciş Grape Cultivar (Vitis Vinifera L.)”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 9/1 (Şubat 2016), 45-47.
JAMA Uyak C, Doğan A, Delikanlıoğlu S. Effects of Pruning Intensity on Grape Yield and Quality of Erciş Grape Cultivar (Vitis vinifera L.). Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2016;9:45–47.
MLA Uyak, Cüneyt vd. “Effects of Pruning Intensity on Grape Yield and Quality of Erciş Grape Cultivar (Vitis Vinifera L.)”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, c. 9, sy. 1, 2016, ss. 45-47.
Vancouver Uyak C, Doğan A, Delikanlıoğlu S. Effects of Pruning Intensity on Grape Yield and Quality of Erciş Grape Cultivar (Vitis vinifera L.). Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2016;9(1):45-7.