BibTex RIS Kaynak Göster

Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Yıl 2012, Sayı: 1 - Yıl: 2012 Sayı: 1, 82 - 85, 01.02.2012

Öz

Bu araştırma 2006-2007 ve 2007-2008 yetiştirme döneminde bazı makarnalık buğday çeşitlerinin kuru ve sulu koşullarda
performanslarını tespit etmek amacıyla Konya merkez lokasyonunda yürütülmüştür. Kuru koşullarda Kızıltan-91, Kunduru-1149,
Mirzabey-2000 ve Altıntaş çeşitleri, sulu koşullarda ise Meram-2002, Kümbet-2000, Yelken-2000, Ç-1252 ve Selçuklu-97 çeşitleri
kullanılmıştır. Kuru koşullarda tane verimi 240.80-364.42 kg/da, bin tane ağırlığı 36.08-38.00 gr, protein oranı % 15.79-16.54, mini SDS
6.25-7.12 ml, renk değeri (b) 17.65-20.29 aralıklarında değişmiştir. Sulu koşullarda tane verimi 337.96-465.11 kg/da, bin tane ağırlığı
33.45-40.14 gr, protein oranı %16.16-17.05, mini SDS 5.37-6.97 ml ve renk değeri (b) 16.94-20.04 aralıklarında değişmiştir

Determination of quality properties of some durum wheat varieties

Yıl 2012, Sayı: 1 - Yıl: 2012 Sayı: 1, 82 - 85, 01.02.2012

Öz

This research was conducted to determine performance of some durum wheat varieties in central location of Konya under dry and irrigated conditions in 2006-2007 and 2007-2008 growing seasons periods. Kızıltan-91, Kunduru-1149, Mirzabey-2000 and Altıntaş varieties were used in dry conditions. Meram-2002, Kümbet-2000, Yelken-2000, Ç-1252 and Selçuklu-97 varieties were used in irrigated conditions. The grain yield of varieties changed in the range of 240.80-364.42 kg/da, thousand grain weight changed in the range of 36.0838.00 g, protein ratio changed in the range of 15.79-16.54 %, micro SDS changed in the range of 6.25-7.12 ml, colour values changed in the range of (b) 17.65-20.29 in dry conditions. The grain yield of varieties changed in the range of 337.96-465.11 kg/da, thousand grain weight changed in the range of 33.45-40.14 g, protein ratio changed in the range of 16.16-17.05 %, micro SDS changed in the range of 5.37-6.97 ml, colour values changed in the range of (b) 16.94-20.04 in irrigated conditions

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA36TD65MA
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Seydi Aydoğan Bu kişi benim

Mehmet Şahin Bu kişi benim

Aysun Göçmen Akçacık Bu kişi benim

Yüksel Kaya Bu kişi benim

İbrahim Kara Bu kişi benim

Musa Türköz Bu kişi benim

Mevlüt Akçura Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 1 - Yıl: 2012 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aydoğan, S., Şahin, M., Göçmen Akçacık, A., Kaya, Y., vd. (2012). Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi(1), 82-85.
AMA Aydoğan S, Şahin M, Göçmen Akçacık A, Kaya Y, Kara İ, Türköz M, Akçura M. Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). Şubat 2012;(1):82-85.
Chicago Aydoğan, Seydi, Mehmet Şahin, Aysun Göçmen Akçacık, Yüksel Kaya, İbrahim Kara, Musa Türköz, ve Mevlüt Akçura. “Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1 (Şubat 2012): 82-85.
EndNote Aydoğan S, Şahin M, Göçmen Akçacık A, Kaya Y, Kara İ, Türköz M, Akçura M (01 Şubat 2012) Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 82–85.
IEEE S. Aydoğan, “Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), sy. 1, ss. 82–85, Şubat 2012.
ISNAD Aydoğan, Seydi vd. “Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 (Şubat 2012), 82-85.
JAMA Aydoğan S, Şahin M, Göçmen Akçacık A, Kaya Y, Kara İ, Türköz M, Akçura M. Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2012;:82–85.
MLA Aydoğan, Seydi vd. “Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1, 2012, ss. 82-85.
Vancouver Aydoğan S, Şahin M, Göçmen Akçacık A, Kaya Y, Kara İ, Türköz M, Akçura M. Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2012(1):82-5.