BibTex RIS Kaynak Göster

Geleneksel ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik ve Etkinlik Analizi

Yıl 2013, Sayı: 1 - Yıl: 2013 Sayı: 1, 79 - 82, 01.02.2013

Öz

Bu çalışmada Bursa ili Keles ilçesi Organik Meyve Üreticileri Birliği’ne üye organik kiraz üretimi yapan 15 işletme ve geleneksel
kiraz üretimi yapan 35 işletmenin teknik etkinliği araştırılmıştır. Veri zarflama analizi sonuçlarına göre organik kiraz üreten işletmelerin
teknik etkinliği geleneksel kiraz üreten işletmelere göre daha yüksektir. Organik ve geleneksel kiraz üreten işletmelerin toplam potansiyel
iyileştirme değerleri; çıktı ve girdiler açısından ayrı ayrı değerlendirildiğinde, tüm değişkenlerde iyileştirmeye ihtiyaç duyulmaktadır

Productivity and Efficiency Analysis of Conventional and Organic Cherry Farms

Yıl 2013, Sayı: 1 - Yıl: 2013 Sayı: 1, 79 - 82, 01.02.2013

Öz

This study investigates the technical efficiency of 15 organic cherry-producing farms, which are members of the Organic Fruit Producers Association in Keles, Bursa, and of 35 conventional cherry-producing farms. According to the results of data envelopment analysis, the technical efficiency in organic cherry producing farms is higher than that in conventional cherry producing farms. When the total potential improvement values of the farms producing organic and conventional cherry are individually assessed in terms of inputs and outputs, there is need for improvement in all variables

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA72GB75BT
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Süleyman Karaman

Hasan Karahan Bu kişi benim

Damla Özsayın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 1 - Yıl: 2013 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karaman, S., Karahan, H., & Özsayın, D. (2013). Geleneksel ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik ve Etkinlik Analizi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi(1), 79-82.
AMA Karaman S, Karahan H, Özsayın D. Geleneksel ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik ve Etkinlik Analizi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). Şubat 2013;(1):79-82.
Chicago Karaman, Süleyman, Hasan Karahan, ve Damla Özsayın. “Geleneksel Ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik Ve Etkinlik Analizi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1 (Şubat 2013): 79-82.
EndNote Karaman S, Karahan H, Özsayın D (01 Şubat 2013) Geleneksel ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik ve Etkinlik Analizi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 79–82.
IEEE S. Karaman, H. Karahan, ve D. Özsayın, “Geleneksel ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik ve Etkinlik Analizi”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), sy. 1, ss. 79–82, Şubat 2013.
ISNAD Karaman, Süleyman vd. “Geleneksel Ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik Ve Etkinlik Analizi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 (Şubat 2013), 79-82.
JAMA Karaman S, Karahan H, Özsayın D. Geleneksel ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik ve Etkinlik Analizi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2013;:79–82.
MLA Karaman, Süleyman vd. “Geleneksel Ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik Ve Etkinlik Analizi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1, 2013, ss. 79-82.
Vancouver Karaman S, Karahan H, Özsayın D. Geleneksel ve Organik Kiraz Üreten İşletmelerin Verimlilik ve Etkinlik Analizi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2013(1):79-82.