Bu araştırma 2010-2011 yılları arasında, Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu (Bolu) araştırma alanında organik olarak
yetiştirilen 6 farklı çilek çeşidinin (Camarosa, Kabarla, Festival, Cal-Giant 3, Whitney, Sweet Charlie) verim ve kalite özelliklerinin
belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışma boyunca verim unsurları, meyvelerin duyusal, fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenmiştir.
Çalışmada en fazla verim ilk yıl Kabarla (189.06 g) çeşidinde, ikinci yıl ise Camarosa (94.42 g) çeşidinde elde edilmiştir. Festival çeşidi
ilk yıl, Kabarla ise ikinci yıl en ağır meyvelere sahip çeşitler olarak tespit edilmiştir. Camarosa (8.95 ve 7.19 %) çeşidi her iki yılda suda
çözünür kuru madde miktarı yönünden üstün nitelikli olarak belirlenmiştir. Tat bakımından ise Camarosa (4,69) çeşidi ilk sırada yer
almıştır
The study was carried out at research field of Mudurnu Süreyya Atarcı Vocational Higher School (Bolu) in 2010-2011. The aim of the study was investigate the yield and quality of organic strawberry growing among six strawberry cultivars including Camarosa, Kabarla, Festival, Cal-Giant 3, Whitney, Sweet Charlie. In the study, yield compenents, sensible, phsical and chemical charactersitics of the fruits were determined. According to the results of the present study, in first year Kabarla (189.06 g) in first year and Camarosa (94.42 g) in the second year produced the highest yield. Festival in the first year and Kabarla in the second year had best fruit weight. Camarosa (8.95 ve 7.19 %) in each of two year showed the highest total soluble solid. It was found that Camarosa (4.69) is the first for taste
Diğer ID | JA74TE45VD |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Şubat 2013 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2013 Sayı: 1 - Yıl: 2013 Sayı: 1 |