BibTex RIS Kaynak Göster

Çukurova Koşullarında Pas Hastalıklarının Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerine Etkisi

Yıl 2013, Sayı: 1 - Yıl: 2013 Sayı: 1, 50 - 55, 01.02.2013

Öz

Bu çalışma 2009–2010 yılları arasında Adana'da 126 ekmeklik buğday çeşidi ile yürütülmüştür. Her iki yılda da yapay olarak sarı,
kahverengi ve kara pas inokulasyonu yapılmayıp sadece tabii ortamda bulunan pas ırklarının ekmeklik buğdayda yaptığı epidemiler göz
önüne alınarak değerlendirmeler yapılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre her iki yılda da 49 ekmeklik buğday çeşidinin sarı pasa dayanıklı, 6 ekmeklik buğday çeşidinin sarı pasa orta dayanıklı olduğu, 2 ekmeklik buğday çeşidinin sarı pasa orta hassas olduğu, 12 ekmeklik buğday çeşidinin kahverengi pasa dayanıklı, 4 ekmeklik buğday çeşidinin kahverengi pasa orta dayanıklı, 4 ekmeklik buğday çeşidinin kahverengi pasa orta hassas ve 3 ekmeklik buğday çeşidinin ise kahverengi pasa hassas olduğu, 21 ekmelik buğday çeşidinin kara pasa dayanıklı, 10 ekmeklik buğday çeşidinin orta dayanıklı olduğu, 12 ekmeklik buğday çeşidinin orta hassas olduğu, 9 ekmeklik buğday çeşidinin hassas olduğu tespit edilmiştir

Reaction of Rust on Some Bread Wheat Varieties in Çukurova Region

Yıl 2013, Sayı: 1 - Yıl: 2013 Sayı: 1, 50 - 55, 01.02.2013

Öz

This study was conducted with 126 varieties of wheat between 2009-2010 years in Adana. There has not been artificially inoculated yellow, leaf and stem rusts. Races of rust in natural were evaluated in both years. Between 2009-2010 this study was conducted in Adana, with 126 varieties of bread wheat. In both years, only the natural environment leaf rust races inoculated for assessments reactions of bread wheat. According to results, 49 bread wheat varieties were found resistant, 6 bread wheat varieties moderately resistant and 2 varieties moderately susceptible to yellow rust, 12 bread wheat varieties were found resistant, 4 bread wheat varieties moderately resistant, 4 varieties moderately susceptible and 3 varieties susceptible to leaf rust, 21 bread wheat varieties were found resistant, 10 bread wheat varieties moderately resistant, 12 varieties moderately susceptible and 9 varieties susceptible to stem rust in both years

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA22TU69JE
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Hasan Ay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 1 - Yıl: 2013 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ay, H. (2013). Çukurova Koşullarında Pas Hastalıklarının Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerine Etkisi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi(1), 50-55.
AMA Ay H. Çukurova Koşullarında Pas Hastalıklarının Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerine Etkisi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). Şubat 2013;(1):50-55.
Chicago Ay, Hasan. “Çukurova Koşullarında Pas Hastalıklarının Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerine Etkisi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1 (Şubat 2013): 50-55.
EndNote Ay H (01 Şubat 2013) Çukurova Koşullarında Pas Hastalıklarının Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerine Etkisi. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 50–55.
IEEE H. Ay, “Çukurova Koşullarında Pas Hastalıklarının Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerine Etkisi”, Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online), sy. 1, ss. 50–55, Şubat 2013.
ISNAD Ay, Hasan. “Çukurova Koşullarında Pas Hastalıklarının Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerine Etkisi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi 1 (Şubat 2013), 50-55.
JAMA Ay H. Çukurova Koşullarında Pas Hastalıklarının Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerine Etkisi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2013;:50–55.
MLA Ay, Hasan. “Çukurova Koşullarında Pas Hastalıklarının Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerine Etkisi”. Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi, sy. 1, 2013, ss. 50-55.
Vancouver Ay H. Çukurova Koşullarında Pas Hastalıklarının Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerine Etkisi. Tarım Bilim. Araşt. Derg. (online). 2013(1):50-5.