BibTex RIS Kaynak Göster

-

Yıl 2003, Cilt: 13 Sayı: 13, - , 01.05.2003

Öz

Mesleksel Beceriler Laboratuarında Radyal Arterden Kan Örneği Alma Eğitimi: Eğitim Sonrası ve Klinik Deneyim Sonrası Öğrencilerin Bakış Açıları

Yıl 2003, Cilt: 13 Sayı: 13, - , 01.05.2003

Öz

Gerekçe: Mesleksel Beceriler Laboratuarında maket üzerinde arteryel kan alma eğitimi gören öğrencilerin, bu eğitim yönteminden memnuniyet derecelerini ve hasta üzerindeki uygulamalarında bu eğitimin katkısına yönelik düşüncelerini öğrenmek amaçlandı. Yöntem: Beşinci sınıftan 94 öğrenciye, mesleksel beceriler laboratuarında maket üzerinde radyal arterden kan alma becerisi öğretildi. Eğitim sonrasında öğrenciler, geribildirim formları doldurarak eğitim yöntemi, eğitim ortamı, kullanılan malzemeler ve eğiticiyi 1 ile 5 arasında puanlar vererek değerlendirdiler. Aynı öğrencilerin altıncı sınıftayken ulaşılabilen 86 tanesine anket formları doldurtularak hasta üzerindeki deneyimlerinde maket eğitiminin olumlu katkısı olup olmadığı sorgulandı. Bulgular: Eğitimden hemen sonra doldurulan geri bildirim formlarındaki genel ortalama puan 5.0 üzerinden 4,83 olup, en yüksek ortalama puan eğiticiyle (4,94), en düşük ise kullanılan malzemelerle (4,66) ilgiliydi. Altıncı sınıfta doldurulan anket formlarına göre, öğrencilerin %68,8’i önceden maket üzerinde beceriyi öğrenmenin, klinikteki deneyimlerinde olumlu katkısı olduğunu düşünüyordu. Sonuç: Öğrenciler radyal arterden kan alma becerisinin maket üzerinde öğretilmesinden memnun görünmekte ve çoğunluğu bu eğitimin klinik deneyimlerinde olumlu katkı sağladığını düşünmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Orjinal Araştırma
Yazarlar

Mustafa Kemal Alimoğlu Bu kişi benim

Aykut Çilli Bu kişi benim

Sümer Mamaklı Bu kişi benim

Candan Öğüş Bu kişi benim

Mehmet Aktekin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2003
Gönderilme Tarihi 5 Eylül 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 13 Sayı: 13

Kaynak Göster

Vancouver Alimoğlu MK, Çilli A, Mamaklı S, Öğüş C, Aktekin M. Mesleksel Beceriler Laboratuarında Radyal Arterden Kan Örneği Alma Eğitimi: Eğitim Sonrası ve Klinik Deneyim Sonrası Öğrencilerin Bakış Açıları. TED. 2003;13(13).