BibTex RIS Kaynak Göster

-

Yıl 2003, Cilt: 13 Sayı: 13, - , 01.05.2003

Öz

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Halk Sağlığı Rotasyonu Yapan Dönem VI Öğrencilerinin Toplum Hekimliği Konularındaki Bilgi Düzeyleri

Yıl 2003, Cilt: 13 Sayı: 13, - , 01.05.2003

Öz

AMAÇ: DEÜTF son sınıf öğrencilerinin, Halk Sağlığı rotasyonu öncesi ve sonunda Toplum Hekimliği konularındaki bilgi düzeylerinin ölçülüp karşılaştırılması ve Halk Sağlığı rotasyonundaki eğitimin etkinliğinin değerlendirilmesi. YÖNTEM: Araştırma kesitsel ve analitik özelliktedir. Araştırma grubu, Şubat-Mart 2002 ve Nisan-Mayıs 2002 tarihlerinde Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda rotasyon yapan iki intern grubudur. Öğrencilere Toplum Hekimliği bilgi sorularını kapsayan ve toplam 25 adet sorudan oluşan anket formu halk sağlığı rotasyonun ilk ve son günü uygulanmıştır. BULGULAR: Eğitimden önce ve eğitimden sonraki puan ortalamalarının istatistiksel analizinde iki ortalama arasında, eğitimden sonraki puan ortalamasında anlamlı bir yükselme olduğu saptanmıştır. SONUÇ: Yapılan bu araştırma ile öğrencilerin halk sağlığı rotasyonu öncesi ile rotasyon sonunda, toplum hekimliği konularındaki bilgi düzeyinde anlamlı bir artış olduğu saptanmıştır. Konu başlıklarına göre puan ortalaması düşük olan Epidemiyoloji, İş Sağlığı gibi konularda eğitimin iyileştirilmesine yönelik çabalar devam etmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Orjinal Araştırma
Yazarlar

E. Gürpınar Bu kişi benim

B. Musal Bu kişi benim

G. Aksakoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2003
Gönderilme Tarihi 5 Eylül 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 13 Sayı: 13

Kaynak Göster

Vancouver Gürpınar E, Musal B, Aksakoğlu G. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Halk Sağlığı Rotasyonu Yapan Dönem VI Öğrencilerinin Toplum Hekimliği Konularındaki Bilgi Düzeyleri. TED. 2003;13(13).