Bu çalışma, karma yemlere ilave edilen
farklı oranlarda (% 0, 0,5 ve 1) probiyotik katkısının Japon bıldırcınlarının
(Coturnix coturnix Japonica) bazı kan parametrelerine olan etkisini belirlemek
amacıyla yapılmıştır. Denemede 56 günlük yaşta 150 adet Japon bıldırcını
kullanılmıştır. Araştırmada Total protein, Glikoz, Kolestrol, LDL-C, Klor,
Sodyum, MDA (malondialdehit), ALT (Alanin Aminotransferaz), LDH (Laktat
Dehidrogenaz) ve Magnezyum değerleri gibi kan parametreleri incelenmiştir.
Deneme sonucuna göre; sıcak stresin maruz bırakılan Japon bıldırcınlarının
rasyonlarına ilave edilen probiyotik kullanımının klor, total protein ve
Malondihaldehit ( MDA) değerlerini önemli (P<0.05) derecede etkilediği belirlenmiştir.Buna
karşın, glikoz, kolestrol (LDL), LDL-C, sodyum (Na), alanin transaminaz (ALT),
laktat dehidrogenaz (LDH), magnezyum (Mg) değerleri üzerine farklı oranlarda
kullanılan probiyotik katkısının herhangi etkisinin olmadığı ve istatistiksel
olarak bir farkın oluşmadığı belirlenmiştir.
This study was carried out to determine the effect of different amounts
of probiotic amounts (%0, 0,5 and 1) added to diets blood parameters of
Japanese quails (Coturnix coturnix
Japonica). In this study, 150 Japanese quails were used in 56 days of again
this study, Total protein, Glucose, Cholesterol, LDL-C, Chlorine, Sodium, MDA,
ALT, LDH and Magnesium were examined. According to the results of the trial; it
has been determined significantly (P<0.05) effected on chlorine values,
total protein and MDA values.On the other hand, it has been determined that
probiotic additives used in different proportions on albumin, glucose,
cholesterol, LDL-C, sodium, ALT, LDH, magnesium (Mg) values did not have any
effect and there was no statistical different.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Articles |
Authors | |
Publication Date | October 16, 2019 |
Submission Date | September 6, 2019 |
Published in Issue | Year 2019 Volume: 6 Issue: 4 |