BibTex RIS Kaynak Göster

MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ: VAN İLİ ÖRNEĞİ

Yıl 2017, Sayı: 4, 0 - 0, 01.12.2017

Öz

İnsanlar, iş yaşamlarında yaşadıkları karşısında olumlu veya olumsuz etkilenebilmektedirler. Olumsuz etkilenme olarak ifade edilebilen Tükenmişlik, özellikle muhasebecilik gibi yüz yüze iletişimin söz konusu olduğu meslek gruplarında yaşanabilmektedir. Bu çalışmanın temel amacı, Van ilinde faaliyet gösteren muhasebe meslek mensuplarının tükenmişlik düzeyini incelemektir. Bu amacı gerçekleştirmek üzere çalışmada Tükenmişliğin ölçümünde kullanılan Maslach Tükenmişlik Ölçeğinden yararlanılarak anket çalışması yapılmıştır. Tükenmişlik düzeyinin belirlenmesine yönelik her bir ifadeye ilişkin katılımcıların görüşleri yüzde, frekans, ortalama ve standart sapma hesaplanarak analiz edilmiştir. Anket çalışması Van ilinde faaliyet gösteren 71 meslek mensubu üzerine yapılmıştır. Yapılan çalışma sonucunda meslek mensuplarının duygusal tükenme, duyarsızlaşma ve kişisel başarı tükenmişlik boyutlarının normal düzeyde olduğu belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA45MA88CM
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Leyla Kotan Bu kişi benim

Mehmet Aygün Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Kotan, L., & Aygün, M. (2017). MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ: VAN İLİ ÖRNEĞİ. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi(4).
AMA Kotan L, Aygün M. MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ: VAN İLİ ÖRNEĞİ. yyuiibfd. Aralık 2017;(4).
Chicago Kotan, Leyla, ve Mehmet Aygün. “MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ: VAN İLİ ÖRNEĞİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, sy. 4 (Aralık 2017).
EndNote Kotan L, Aygün M (01 Aralık 2017) MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ: VAN İLİ ÖRNEĞİ. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4
IEEE L. Kotan ve M. Aygün, “MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ: VAN İLİ ÖRNEĞİ”, yyuiibfd, sy. 4, Aralık 2017.
ISNAD Kotan, Leyla - Aygün, Mehmet. “MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ: VAN İLİ ÖRNEĞİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4 (Aralık 2017).
JAMA Kotan L, Aygün M. MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ: VAN İLİ ÖRNEĞİ. yyuiibfd. 2017.
MLA Kotan, Leyla ve Mehmet Aygün. “MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ: VAN İLİ ÖRNEĞİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, sy. 4, 2017.
Vancouver Kotan L, Aygün M. MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ TÜKENMİŞLİK DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ: VAN İLİ ÖRNEĞİ. yyuiibfd. 2017(4).