BibTex RIS Kaynak Göster

Investigations on Yield and Fruit Quality Characteristics in Some Strawberry Cultivars of Summer and Spring Planting Times Under Van Ecological Conditions

Yıl 1999, Cilt: 9 Sayı: 1, 9 - 16, 07.06.2016

Öz

This investigation was carried out to determine effect of spring and summer planting tin1es on  yield  and  quality characters of new 5 strawberry cultivars(Pajaro , Selva, Douglas, Chandler and Oso Grande) in Van ecological conditions . The trial was set up in 1995, investigated yield values in 1996 and 1997.

According to spring planting time, for grown ali cultivars in summer planting time was taken the most yield and quality values. It were determined hopeful cultivars Oso Grande, Douglas and Pajaro in summer planting method,  Selva Oso Grande and Douglas in spring planting  time.

Van Ekolojik Koşullarında Yaz ve İlkbahar Dikim Zamanlarının Bazı Çilek Çeşitlerindeki Verim ve Kalite Kriterlerine Etkisi Üzerinde Araştırmalar

Yıl 1999, Cilt: 9 Sayı: 1, 9 - 16, 07.06.2016

Öz

Bu çalışma, Van ekolojik şartlan için yeni olan 5 çilek çeşidinde (Pajaro, Selva, Douglas, Chandler ve Oso Grande) verim ve kalite kriterleri llzerinde ilkbahar ve yaz dikim zamanlarının etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Deneme  1995 yılında kurulmuş , 1996 ve 1997 yıllarında elde edilen verim değerleri incelenmiştir .

Yaz dikim yönteminde ilkbahar dikim zamanına göre, yetiştirilen tüm çeşitlerden en yüksek verim ve kalite  değerleri  elde edilıniştir. Yaz dikin1 zamanında Oso Grande, Douglas ve Pajaro, ilkbahar dikiminde Selva, Oso Grande ve Douglas ümitvar çeşitler olarak belirlenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hüdai Yılmaz Bu kişi benim

M. Aşkın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 7 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yılmaz, H., & Aşkın, M. (2016). Van Ekolojik Koşullarında Yaz ve İlkbahar Dikim Zamanlarının Bazı Çilek Çeşitlerindeki Verim ve Kalite Kriterlerine Etkisi Üzerinde Araştırmalar. Yuzuncu Yıl University Journal of Agricultural Sciences, 9(1), 9-16.

Creative Commons License
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi CC BY 4.0 lisanslıdır.