Yazım Kuralları

Dergimizin yayın dili İngilizce'dir. İngilizce tam metnin dışında Türkçe özet istenilmektedir. Makaleleri "Makale şablonu"na göre hazırlayınız. Bu şablonda gerekli yazım kuralları verilmiş olup bazı kurallar aşağıda özetlenmiştir:

Lütfen makaleyi sisteme yüklemeden önce Yazar(lar)ın Ad-Soyad, Ünvan, Üniversite ve Adres ile ilgili bilgilerini makalenin ana metninden çıkarıldığını kontrol ediniz. Makale başlığı, yazar(lar) ad-soyad ve kurum bilgilerini içeren "Başlık Sayfası" (Title Page) belgesi sisteme yüklenmelidir. 

Özet ve Abstract 100-150 sözcük arası olacak şekilde yazılmalıdır. Ayrıca özet ve abstract, çalışmanın amacını açıklamakla yetinmemeli, konuya hakim olmalı ve makelenin önemli noktalarını (yöntem, bulgu ve sonuçlar) vurgulayacak şekilde yazılmalıdır. Makalede, Türkçe özetin devamında (alt kısmında) Türkçe anahtar sözcükler bulunmalıdır.

Makalenin ana bölümler, GirişYöntemBulgular ve Yorumlar,  Sonuç ve Tartışma, Öneriler, Kaynakça ve (varsa) Ekler şeklinde sıralanmalıdır.

Not:

1. Makaleler dergi şablonuna göre yazılmalıdır ancak genel olarak metin içinde kaynak gösterme ve kaynakça belirtme gibi ve bazı yazım kuralları için APA (American Psychological Association) 7 (https://apastyle.apa.org/style-grammar-guidelines) yazım kuralları dikkate alınmalıdır.

2. Etik kurul izin belgesi gerektirmeyen çalışmalar için aşağıdaki şablonu kullanınız ve ıslak imzalı olarak .pdf uzantılı biçimde sisteme yükleyiniz.

3. Çalışmanın hakem değerlendirme sürecinde yapılan düzeltmeler için aşağıdaki formu kullanınız ve sisteme yükleyiniz.

4. Makaleler İngilizce gramer kurallarına uygun olmalıdır. Bu nedenle tüm değerlendirme süreçleri tamamlandıktan sonra makaleler için proofreading yapılmalıdır. Makalelerin dergide yayımlanmak üzere kabul edilebilmesi için proofreading belgesi gerekmektedir. Proofreading belgesi olmayan makaleler yayımlanmayacaktır.

Son Güncelleme Zamanı: 22.03.2024 17:40:36