BibTex RIS Kaynak Göster

Tasarruf ve Kredi Şirketlerinde Performans Değerlendirmesi Analizi: Kumasi Metropolü Örneği*

Yıl 2014, Cilt: 4 Sayı: 2 - Sayı: 2 Cilt: 4 Ay:09 Yıl:2014, 191 - 206, 01.09.2014

Öz

This study seeks to assess the performance appraisal system in savings and loans companies in
Kumasi Metropolis. In all 120 respondents were selected for the study from five Savings and
Loans companies. Data was gathered through the use of questionnaires, and descriptive inferential
statistics was used to analyze the data. This result revealed that a large proportion of the
respondents are aware of performance policies. However only a few of them are knowledgeable
about the policies hence employees’ exposure to the appraisal policies and procedures might be
due to chance rather than the companies being proactive in educating their employees on the
policies and procedures. The study also revealed that performance appraisal has a positive
relationship with training and development. Hence, management commitment to the performance
appraisal process will lead to a more than proportionate increase in employee training and
development. Managers must therefore put in place measures that will ensure that employees are
educated about the use of the performance appraisal system and be committed to performance
appraisal to improve employee performance through training and development.

Tasarruf ve Kredi Şirketlerinde Performans Değerlendirmesi Analizi: Kumasi Metropolü Örneği

Yıl 2014, Cilt: 4 Sayı: 2 - Sayı: 2 Cilt: 4 Ay:09 Yıl:2014, 191 - 206, 01.09.2014

Öz

Bu çalışma Kumasi Metropolünde tasarruf ve kredi şirketlerindeki performans değerlendirme sistemini incelemeyi amaçlamaktadır. Bu çalışma 5 adet tasarruf ve kredi şirketinden seçilen 120 katılımcıyla beraber yapılmıştır. Çalışmada tanımlayıcı ve çıkarımsal istatistikler kullanılmıştır. Çalışmadan elde edilen bulgulara göre ankete katılan kişilerin büyük çoğunluğu performans politikalarından haberdardırlar. Öte yandan, katılımcıların pek azı performans politikaları hakkında bilgi sahibidir. Benzer şekilde çalışanlar performans analizlerini şirketin proaktif eğitim politikalarından ve prosedürlerinden ziyade, şans olarak görmektedirler. Çalışma aynı zamanda eğitim ve gelişim arasındaki pozitif ilişkiyi ortaya koymuştur. Bu nedenden ötürü performans değerlendirme sistemine yönetimsel anlamda entegre olmak çalışanların eğitiminde ve gelişiminde oransal artışı sağlayacaktır. Bir diğer ifadeyle yöneticiler için performans değerlendirme sisteminin kullanılması mutlaka göz önünde bulundurulması gereken bir husustur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA56FA42SY
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Dadson Awunyo-vıtor Bu kişi benim

Margaret Aba Sam Hagan Bu kişi benim

Patrick Appıah Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 4 Sayı: 2 - Sayı: 2 Cilt: 4 Ay:09 Yıl:2014

Kaynak Göster

APA Awunyo-vıtor, D., Hagan, M. A. S., & Appıah, P. (2014). Tasarruf ve Kredi Şirketlerinde Performans Değerlendirmesi Analizi: Kumasi Metropolü Örneği. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 4(2), 191-206.
AMA Awunyo-vıtor D, Hagan MAS, Appıah P. Tasarruf ve Kredi Şirketlerinde Performans Değerlendirmesi Analizi: Kumasi Metropolü Örneği. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Eylül 2014;4(2):191-206.
Chicago Awunyo-vıtor, Dadson, Margaret Aba Sam Hagan, ve Patrick Appıah. “Tasarruf Ve Kredi Şirketlerinde Performans Değerlendirmesi Analizi: Kumasi Metropolü Örneği”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4, sy. 2 (Eylül 2014): 191-206.
EndNote Awunyo-vıtor D, Hagan MAS, Appıah P (01 Eylül 2014) Tasarruf ve Kredi Şirketlerinde Performans Değerlendirmesi Analizi: Kumasi Metropolü Örneği. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4 2 191–206.
IEEE D. Awunyo-vıtor, M. A. S. Hagan, ve P. Appıah, “Tasarruf ve Kredi Şirketlerinde Performans Değerlendirmesi Analizi: Kumasi Metropolü Örneği”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 4, sy. 2, ss. 191–206, 2014.
ISNAD Awunyo-vıtor, Dadson vd. “Tasarruf Ve Kredi Şirketlerinde Performans Değerlendirmesi Analizi: Kumasi Metropolü Örneği”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4/2 (Eylül 2014), 191-206.
JAMA Awunyo-vıtor D, Hagan MAS, Appıah P. Tasarruf ve Kredi Şirketlerinde Performans Değerlendirmesi Analizi: Kumasi Metropolü Örneği. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2014;4:191–206.
MLA Awunyo-vıtor, Dadson vd. “Tasarruf Ve Kredi Şirketlerinde Performans Değerlendirmesi Analizi: Kumasi Metropolü Örneği”. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 4, sy. 2, 2014, ss. 191-06.
Vancouver Awunyo-vıtor D, Hagan MAS, Appıah P. Tasarruf ve Kredi Şirketlerinde Performans Değerlendirmesi Analizi: Kumasi Metropolü Örneği. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2014;4(2):191-206.