Dergi Kurulları

Anadolu İlahiyat Akademisi Adına İmtiyaz Sahibi

Tuncer NAMLI Anadolu İlahiyat Akademisi Türkiye
Tefsir

Editör

Dr. Öğr. Üyesi Abdullah DEMİR ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ, İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ, TEMEL İSLAM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ, KELAM VE İSLAM MEZHEPLERİ TARİHİ ANABİLİM DALI Türkiye Web
Kelam

Etik Editörü

Prof. Dr. İsmail BULUT Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkiye Web
1994’te Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslâm Bilimleri Bölümünde (Kelam) yüksek lisansını, 2007 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümünde (Kelam) doktorasını tamamladı. 1994-2010 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli kurumlarda çalıştı. 2010 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü’ne Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 2017 yılında Doçent, 2023 yılında Profesör oldu. Halen Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri (Kelam) Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Kelam

Yayın Kurulu

Prof. Dr. Ömer ÖZSOY Goethe-Universität Frankfurt am Main Zentrum für Islamische Studien Almanya Web
Tefsir
Prof. Dr. Kadir CANATAN İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Türkiye Web
Sosyal ve Kültürel Antropoloji, Göç Sosyolojisi, Uluslararası Göç
Prof. Dr. İhsan TOKER ANKARA ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye Web
Sosyoloji, Cinsiyet Sosyolojisi, Din Sosyolojisi
Prof. Dr. Murat DEMİRKOL ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ, İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ Türkiye

1969 Reşadiye doğumlu olan Murat Demirkol, 1986 yılında Reşadiye İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra aynı yıl Ankara İlahiyat Fakültesinde lisans öğrenimine başladı. 1990 yılında lisansını tamamlayınca aynı yıl içinde bir yandan öğretmenliğe, eş zamanlı olarak A.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Felsefe ve Din Bilimleri (İslam Felsefesi) Anabilim Dalında yüksek lisan öğrenimine başladı. “İbn Tufeyl’e Göre Hakikat Arayışı” adlı tez ile 1994 yılında yüksek lisansını, 2007 yılında da yine aynı enstitü ve anabilim dalında “Nasîruddin Tûsî’nin İbn Sinacılığı” tezini hazırlayıp savunarak doktorasını tamamladı. 1990 yılında başladığı MEB öğretmenliğini 2010 yılında sonlandırarak üniversite ortamında çalışmaya başlayan Demirkol, 2011 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümünde yardımcı doçent olarak göreve başladı. Hâlen aynı üniversitenin İslami İlimler Fakültesinde Felsefe ve Din Bilimleri (İslam Felsefesi) bölümünde Profesör kadrosunda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Yazar evli ve iki çocuk babasıdır.
Yazarın birkaç tanesi aşağıda sıralanan kitabı, birçok kitap bölümü, çeşitli bilimsel dergilerde yayınlanmış makaleleri, sunulmuş Sempozyum bildirileri, Arapça ve Farsçadan yaptığı felsefe ve İslam düşüncesi konulu tercümeleri bulunmaktadır. Ali Şeriati, İhvân-ı Safa, Tûsî ve İbn Sînâ, Kınalızade ve Kâşifî yazarın kitaplarını çevirdiği düşünürler arasında yer almaktadır. Öne çıkan kitap ve çeviri çalışmaları şunlardır:
1. İslam Düşüncesinde Erdem Ahlakı
2. Nasîreddin Tûsî’nin Ahlâk Felsefesine Etkisi
3. Tûsî’nin İbn Sina Savunması
4. İslam Ahlak Esasları ve Felsefesi (editör ve bölüm yazarı)
5. Kınalızâde’nin Ahlâk-ı Alâî’sinin Osmanlıcadan günümüz Türkçesine sadeleştirilmesi
6. Hüseyin Vaiz Kâşifî’nin Ahlâk-ı Muhsinî’sinin Farsça aslından Türkçeye tercümesi

Felsefe
Prof. Dr. Gürbüz DENİZ ANKARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
İslam Felsefesi
Prof. Dr. Müfit Selim SARUHAN ANKARA ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye Web
Bitlis’te doğdu (1969). Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi (1992).
İslam Felsefesi alanında, İslam Düşüncesinde İstiare-Metafor konulu teziyle Yüksek Lisansını (1994),
İslam Ahlak Felsefesinde Bilgi ve Hürriyet başlıklı çalışmasıyla da doktorasını Ankara Üniversitesi’nde tamamladı (2000).
Aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesi’nde doçent (2008) ve profesör (2013) oldu.
Kırgızistan, Romanya, İtalya ve Kazakistan’da misafir öğretim üyesi olarak bulundu.
Alanı ile ilgili 2023 itibari ile yayımlanmış kitapları (8), ulusal ve uluslararası düzeyde kitap bölümleri (30), editörlük(2) çalışmalarının yansıra makale (50) ve bildirileri (32) bulunmaktadır. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Bilim Kurulu Asli Üyesidir.
H indeksi:13
Scholar
İ 10 indeksi:14
Wos indeks 11
Scopus İndeks 8
İslam Felsefesi
Prof. Dr. Ali Osman KURT ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Dinler Tarihi, Dinler Tarihi, Yahudilik Araştırmaları
Prof. Dr. Süleyman DOĞANAY Erciyes Üniversitesi Türkiye
Hadis
Prof. Dr. Mehmet EVKURAN Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkiye Web
Kelam
Prof. Dr. Adem APAK ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
İslam Sanatları
Prof. Dr. Mehmet ÜMİT MARMARA ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ, İLAHİYAT PR. Türkiye
İslam Mezhepleri
Prof. Dr. Almir PRAMENKOVİC Fakultet za islamske studije Sırbistan
Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları
Doç. Dr. Abdurrahim KOZALI Marmara Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Enstitüsü Türkiye
İslam Hukuku
Prof. Dr. Saffet KARTOPU Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkiye
Din Psikolojisi
Prof. Dr. Murat ÖZCAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ, GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Türkiye Web

Prof. Dr. Murat ÖZCAN

Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı

Arap Dili, Edebiyatı ve Kültürü
Doç. Dr. Anar GAFAROV Azerbaycan İlahiyat Enstitüsü Azerbaycan

Anar Gafarov 1 Temmuz 1979'da Azerbaycan’da, Bakü’de doğdu. 1997 yılında Bakü’de 177 saylı liseden mezun oldu. 1997-2002 yıllarında Bakü Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde "Geleneksel Türk dini inançları ve günümüz Azerbaycan'ındaki tezahürleri" konulu tez çalışmasıyla İlahiyat ve Arap dili öğretmenliği olmakla çift dalda lisans ve yüksek lisans yaptı ve üniversiteyi üstün başarılı diplomayla bitirdi. 2002-2004 yıllarında T.C.Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Felsefesi Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı ve Prof.Dr. Mustafa Çağrıcı’nın danışmanlığında “Ragıb el-İsfahânî'nin İnsan ve Ahlak Anlayışı” konulu tez çalışmasıyla İslam felsefesi Anabilim Dalından yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamladı. A. Gafarov, 2005-2009 yıllarında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalında doktora eğitimi aldı ve Prof.Dr. Mehmet Bayraktar’ın danışmanlığında hazırladığı “Nasiruddin et-Tûsî'nin Ahlak Felsefesi” konulu doktora tezini başarıyla savunarak felsefe doktoru ünvanını aldı.
Anar Gafarov lisans, yüksek lisans ve doktora yaptığı dönemlerde sosial sorumluluk, bilgi yarışları ve medeniyet projelerinde aktiv iştirak etmiş ve ödüller almıştır. Şöyle ki, A.Gafarov Bakü Devlet Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen bilgi yarışlarından başarılı olarak “Onur Fermanı (2001)”, Azerbaycan İstanbul Baş Konsolosluğu tarafından düzenlenen "Haydar Aliyev ve Çağdaş Azerbaycan Devleti" konulu bilimsel makale yarışmasında “Başarılı Makale Yazarı (2007)” ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanı tarafından Türkiye Diyaner İşleri Vakfı Bakü Türk Lisesi’nde “Yılın Başarılı Öğretmeni (2012)” ödülünü aldı.
2009’da Azerbaycan Cuhuriyeti Dini Kurumlarla İş Üzre Devlet Komiteside kısa süreliğine bölge müşaviri ve dış ilişkiler ve basın güvenliği uzmanı olarak çalışan A.Gafarov, 2010-2014 yıllarında Azerbaycan Slavyan Üniversitesi, Hazar Üniversitesi ve Azerbaycan İktisat Üniversitesinde felsefe ve eğitim tarihi derslerini verdi. Ayrıca 2010-2012-yıllarında Amerika Bileşik Devletlerinin Medivial Lombard Üniversitetsinin İlahiyyat fakültesinde ve diğer üniversitelerin uygun bölümlerinde “Gerçek İslam ve Müslümanlık”, “İslam Düşüncesinde Kamil İnsan Anlayışı” konulu seminar ve konferanslar verdi. Bundan başka, A.Gafarov 2013’te T.C.Sosyal Bilimler Araştırma Dergisinin “Umummilli Lider Haydan Aliyev’in hatırasına” özel sayısının (sayı: 22) hazırlanmasında koodinatör ve hakem olarak katkılarda bulundu. 2012 yılında “Bilimsel Araştırmalar Bağlamında Hukuki, Politik, Sosyal-Ekonomik ve Psikolojik Yönleriyle Ortadoğu Hakikatleri” adlı uluslararası sepmozyum Anar Gafarov’un heyetle beraber T.C.Ortadoğu Araştırmalar Merkezi’nin desteğiyle hazırladığı proje kapsamında gerçekleşmiştir. Yine A.Gafarov 29-30 Mart 2013 tarihlerinde bilimsel katkı sağladığı proje kapsamında "Arşiv Belgelerinde Azerbaycanlıların Soykırımı” ve Azerbaycan ve Türkiye Yazarlar Birliği'nin desteğiyle "Azerbaycan ve Türk Edebiyatında Ermeni Sorunu” konularında Bakü'de düzenlenen uluslararası konferanslarda bilimsel ve uygulamalı faaliyetlerde bulunuldu. Ayrıca A.Gafarov T.C. Aile ve Sosial Politikalar Bakanlığı’nın desteğiyle “Hayallerimiz, Hedeflerimiz ve Değerlerimiz” yönünde projeler gerçekleştirdi ve çocuk evlerinde çalışan eğitimciler için sosial sorumluluk porjeleri kapsamında eğitim-öğretim seminerleri düzenledi. T.C. İLKE (İlim, Kültür ve Eğitim) araştırma merkezinin desteğiyle 2015-2016 yıllarında İstanbul’da düzenlenen “İslam Ahlak Düşüncesi Projesi I: Ahlakın Kaynağı” ve “İslam Ahlak Düşüncesi Projesi II: Vicdan” konulu çalıştaylara “Nasirüddin Tusi’de Ahlaki Önermelerin Kaynağı” və “Nasirüddin Tûsî’de Vicdan Kavramı” konulu çalışmalarıyla bilimsel katkılarda bulunan A.Gafarov’un her iki çalışması ortak yazarlı kitap olarak Nobel yayınlarında basıldı.
A.Gafarov, 2009-2010-yıllarında Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Doğubilimleri (Şarkşünaslık) Enstitüsünde, 2010-2014-yıllarında Felsefe ve Sosyoloji Enstitüsünde araştırmacı, 2014-2017 yıllarında T.C.Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat fakültesinde sözleşmeli öğretim üyesi, 2017-2021-yılında Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Felsefe ve Sosyoloji Enstitüsünde doçent araştırmacı, 2018-2021 yılında Azerbaycan İlahiyat Enstitüsünde doçent öğretim üyesi olarak çalışdı. A. Gafarov 2021-yılından itibaren Azebaycan İlahiyat Enstitüsü Din Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmatadır. A. Gafarov yurt içi ve yurt dışı üniversitelerde çalıştığı dönemlerde İslam felsefesi, Ahlak felsefesi, Din felsefesi, Kelam, Çağdaş İslam düşüncesi, Dinler tarihi, Mezhepler tarihi, Din psikolojisi, Din sosyolojisi, İslam medeniyet tarihi, Eğitim tarihi, Din eğitimi ve İslam ahlakı alanlarında dersler verdi. Temel bilimsel araştırma alanı İslam felsefesi, İslam siyaset düşüncesi, ahlak felsefesi, siyaset-ahlak ilişkisi, Ortaçağ felsefe tarihi ve ahlak psikolojisidir. Tek ve ortak yazarlı 16 kitabın yazarı olan A. Gafarov Azerbaycan ve Türkiye’de toplam 9 kitabın ilmi redaksiyonluğunu ve 2 kitabın editörlüğünü, felsefe , ahlak felsefesi, tasavvuf ve İslam ahlakı gibi alanlarda Arapça, Farsça, İngilizce ve Türkçe’den 10 kitabın çevirisini yaptı. Yerli ve uluslararası bilimsel dergilerde 25 makalesi yayınlanan A.Gafarov, ayrıca pek çok yerli ve uluslararası konferans ve sempozyumlarda bilimsel araştırmalarıyla katkılarda bulundu, Azerbaycan ve Türkiye’de sosial sorumluluk ve modern bilimsel araştırma yöntemleri alanlarında 11 proje gerçekleçtirdi. Ayrıca A.Gafarov yerli ve uluslararası 8 derginin hakem kurulunda yer almaktadır. 

İslam Felsefesi
Dr. Öğr. Üyesi Abdullah DEMİR ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ, İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ, TEMEL İSLAM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ, KELAM VE İSLAM MEZHEPLERİ TARİHİ ANABİLİM DALI Türkiye Web
İslam Mezhepleri, Kelam

Danışma Kurulu

Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ Türkiye
İslam Hukuku
Prof. Dr. Adnan DEMİRCAN Division of Islamic History, İstanbul University, Faculty of Theology, İstanbul, Türkiye Türkiye
İslam Tarihi, Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları
Prof. Dr. Hicabi KIRLANGIÇ ANKARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Dünya Dilleri, Edebiyatı ve Kültürü
Prof. Dr. Fuat AYDIN SAKARYA ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye Web
Dinler Tarihi, Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları , Doğu Dinleri ve Gelenekleri Araştırmaları
Prof. Dr. Mahmut AYDIN Samsun Üniversitesi Türkiye
Dinler Tarihi
Prof. Dr. İsmail ÇALIŞKAN Ankara Üniversitesi Türkiye Web
Tefsir
Prof. Dr. Mustafa ERTÜRK İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkiye
Hadis
Prof. Dr. Süleyman AKYÜREK ERCİYES ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ, FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ BÖLÜMÜ Türkiye Web
Din Eğitimi
Prof. Ali AVCU ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ, İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ, TEMEL İSLAM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ, İSLAM MEZHEPLERİ TARİHİ ANABİLİM DALI Türkiye Web
İslam Mezhepleri
Prof. Dr. Salih ÇİFT Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Tasavvuf
Prof. Dr. Asım YAPICI Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Türkiye
Din Eğitimi, Din Sosyolojisi, Sosyal ve Kişilik Psikolojisi, Din Psikolojisi, Kültürlerarası Psikoloji
Prof. Dr. Hatice TOKSÖZ Süleyman Demirel Üniversitesi Türkiye

1977 yılında Antalya’da doğdu. İlk öğrenimini ve Liseyi Antalya’da okudu. 2002 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. İbn Sînâ Felsefesinin Teleolojik Boyutları başlıklı doktora çalışmasını da 2010 yılında Marmara Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü’nde tamamladı. 2017 yılında Doçent oldu. 2023 yılında Profesör oldu. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslâm Felsefesi Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesidir.

Uzmanlık alanı; İslâm felsefesi, Osmanlı düşüncesi, Türk-İslâm düşüncesi, ahlâk ve siyaset felsefesidir.

Felsefe, İslam Felsefesi
Prof. Dr. Yusuf ŞEN BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Türkiye
İslam Hukuku
Prof. Dr. Erdinç DOĞRU Gazi Üniversitesi Türkiye
Arap Dili, Edebiyatı ve Kültürü
Prof. Dr. Hamdi KIZILER KARABÜK ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye

İlahiyat, Temel İslam Bilimleri, Tasavvuf, Ahlak, Değerler Eğitimi

Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları , Tasavvuf
Prof. Dr. Osman DEMİR Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türkiye

İngilizce
Arapça

Kelam

Alan Editörü (İngilizce)

Doç. Dr. Mehmet Ata AZ ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Ankara Yıldırım Beyazıt Universitesi İslami İlimler Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, Din Felsefesi Anabilim Dalı
Felsefe, Din Felsefesi, İslam Felsefesi, Metafizik

Alan Editörü (Felsefe)

Doç. Dr. Mehmet Murat KARAKAYA Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Türkiye
İslam Felsefesi, Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları
Doktora Musa YANIK ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Felsefe, Bilgi Felsefesi, Din Felsefesi, Felsefe Tarihi

Alan Editörü (Mantık)

Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ÇELİK ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, Mantık Anabilim Dalı

Mikoloji, Mantık

Alan Editörü (Sosyoloji)

Dr. Öğr. Üyesi Fatmanur DİKMEN CANAKKALE ONSEKIZ MART UNIVERSITY Türkiye

https://akademik.yok.gov.tr/AkademikArama/view/viewAuthor.jsp

Din Sosyolojisi, Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları
Arş. Gör. Hakan TAFRAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Din Sosyolojisi

Alan Editörü (Psikoloji)

Dr. Öğr. Üyesi Fatma Nur BEDİR Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkiye Web
Din Psikolojisi

Alan Editörü (Eğitim)

Doç. Dr. İshak TEKİN ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye Web

İshak TEKİN,  1984 yılında Amasya’da doğdu. Lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde; yüksek lisans eğitimini aynı üniversitede Din Eğitimi alanında tamamladı. Sakarya Üniversitesi din eğitimi alanında başladığı doktora eğitimini, “İnsan-ı Kâmil Anlayışı Bağlamında Ahlak Eğitimine Kuramsal Bir Yaklaşım” başlıklı çalışması ile 2018 yılında tamamladı. 2006-2011 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni; 2011-2019 yılları arasında Eskişehir Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2015-2016 yıllarında Giessen Üniversitesi İslam İlahiyatı ve Eğitimi Bölümü’nde (Almanya) TÜBİTAK bursiyeri olarak misafir araştırmacı statüsünde araştırmalarını sürdürdü. Ağustos 2019 tarihinden itibaren Eskişehir Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Ahlak ve değerler eğitimi, din eğitiminde program geliştirme ve 
değerlendirme ile eğitim felsefesi konularında yayınlanmış makaleleri ve çeşitli sempozyumlarda sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Eğitim, Değerler Eğitimi, Din Eğitimi, İslam Araştırmaları (Diğer)
Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan KUŞÇUOĞLU TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ, İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ Türkiye Web
Din Eğitimi

Alan Editörü (İslam Tarihi)

Doç. Dr. İlyas UÇAR AMASYA ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
Amasya Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü
İslam Tarihi
Arş. Gör. Talha ÖZDEMİR Department of Islamic History and Arts, Atatürk University, Faculty of Theology, Erzurum, Türkiye Türkiye

1995 yılında Bursa'nın Osmangazi ilçesinde doğdu. 2017 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 2019 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Siyer-i Nebi ve İslam Tarihi Anabilim dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Aynı fakültede 2020 yılında yüksek lisans çalışmasını tamamladı ve doktora çalışmalarına devam etmektedir.

İslam Tarihi ve Medeniyeti

Alan Editörü (Mezhepler Tarihi)

Arş. Gör. Gülten ÇAM KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
İslam Mezhepleri
Arş. Gör. Yusuf YAPICI Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkiye
İslam Mezhepleri

Alan Editörü (Dinler Tarihi)

Arş. Gör. İbrahim Emre ŞAMLIOĞLU Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkiye
Dinler Tarihi

Alan Editörü (Tefsir)

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe UZUN ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Tefsir
Dr. Arş. Gör. Esra ERDOĞAN ŞAMLIOĞLU ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ, İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ Türkiye Web

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden (İngilizce İlahiyat Programı) ve Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesinden (Felsefe Programı-Çift Ana Dal) mezun olmuştur (2015). Aynı üniversitede “Kur’an’da Rab ve İlah Kavramlarının Semantik Analizi” başlığı ile yüksek lisansını tamamlamıştır (2018). Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat fakültesinde Tefsir alanında "Kur'an'ın İlk Muhataplarının Bilgi Zemini" başlıklı doktora çalışmasını tamamlamıştır (2024). Millî Eğitim Bakanlığında öğretmen (2015-2016), Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde (2016-2017) araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2017 yılında göreve başladığı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir Anabilim dalı araştırma görevlisi olarak bulunmaktadır.  İngilizce, Arapça ve İbranice dillerini bilmektedir.

Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları , Tefsir

Alan Editörü (Hadis)

Arş. Gör. Sümeyye Şehide CAN Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Türkiye
Hadis
Arş. Gör. Muhammet İkbal ASLAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye

2016 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. 2017 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2018 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı’nda “Müslim’in Kitâbü’t-Temyîz’i ve Hadis İlmi Açısından Değerlendirilmesi” adlı teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl İslam Araştırmaları Merkezi’nin (İSAM) Araştırmacı Yetiştirme Projesi’nden (AYP) araştırmacı olarak kabul aldı. Şu anda İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Hadis Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak doktora eğitimine devam etmektedir.

Hadis

Alan Editörü (Kelam)

Dr. Öğr. Üyesi Ömer FİDANBOY HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
Kelam

Alan Editörü (İslam Hukuku)

Arş. Gör. Tuğba GÜL Erciyes Üniversitesi Türkiye
İslam Hukuku
Dr. Arş. Gör. Alime ÇELİK Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türkiye
İslam Hukuku

Alan Editörü (Edebiyat)

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ŞIRA ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ, İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ Türkiye
Türk İslam Edebiyatı

Alan Editörü (Tasavvuf)

Arş. Gör. Büşra Betül PUNAR ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye Web

2009’da Karabük Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden, 2014’te Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2015’te Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı'na araştırma görevlisi olarak atandı. 2009’da “Abdullah b. Alevî’nin Hayatı, Eserleri ve Tasavvuf Anlayışı” başlıklı teziyle yüksek lisans derecesi aldı.
Halihazırda aynı üniversitede doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Tasavvuf

Yayın Editörü

Uzman Tevfik AKSOY Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
İnternet Yayıncılığı, Dinler Tarihi, Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

Nihat KOÇAK Anadolu İlahiyat Akademisi Türkiye
Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları

Editör Yardımcıları

Arş. Gör. Hümeyra HACİİBRAHİMOĞLU ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ, İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ Türkiye Web
Kelam
Arş. Gör. Firdevs YILDIZ Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkiye
İslam Sanatları
Arş. Gör. Kübra Gül ÖZDEMİR KAFKAS ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
İslam Tarihi
Son Güncelleme Zamanı: 18.09.2024 16:11:04
Eskiyeni  Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır. | Sherpa Romeo