Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Batı Anadolu ve Marmara Bölgelerinden ve Çeşitlerinden Elde Edilen Seçilmiş Ekmeklik Buğday Yerli Saf Hatlarının Mineral İçeriğinin GGE Biplot Metoduyla Değerlendirilmesi

Yıl 2017, The Special Issue of 2nd International Balkan Agriculture Congress, May 16-18, 2017, 104 - 109, 19.09.2017

Öz

Ekmeklik buğday yerli çeşitleri, bitki ıslah programlarında mikronutritik iyileştirme için önemli kaynaklardır.


Kaynakça

  • Akcura, M. 2011. The Relationships of some traits in Turkish winter bread wheat landraces. Turk J Agric For, 35 (2) 115-125.

Evaluating Mineral Contents of Selected Bread Wheat Landrace Pure Lines Derived from West Anatolia and Marmara Regions and Cultivars by GGE Biplot

Yıl 2017, The Special Issue of 2nd International Balkan Agriculture Congress, May 16-18, 2017, 104 - 109, 19.09.2017

Öz

Bread wheat landraces are important resources for micronutritent improvement in plant breeding programs. This


research aims to evaluate 9 macro and micronutrient contents (Fe, Zn, B, K, Mn, Cu, Mg, Ca, Mo) of 37 bread wheat


pure lines derived from landraces of West Anatolia (Eskişehir and Kütahya) and Thrace (Edirne and Kırklareli) regions


and compare with 11 bread wheat cultivars by using GGE Biplot. Field trials are conducted by incomplete block design



with two replications in 2011-2012 growing season in Dardanos Agricultural Facility of Çanakkale Onsekiz Mart


University. According to the biplot graphics, iron and zinc contents of genotypes were involved into the same section


when boron and molibden contents were also highly correlated. Pure line L4 (TR57999/5) were the most prominent


genotype for iron and zinc contents when L36 (TR38316/2) were superior by both boron and molibden contents.


Copper contents of grains were found negatively correlated with iron and zinc contents. Results indicate notable


variability among pure lines and lesser variability for cultivars for all micronutrients. Wheat cultivars had relatively


higher Mo content while could be improved by their Fe, Zn, B, K and Ca contents. Possible candidates are introduced


to be used in a future study.


Kaynakça

  • Akcura, M. 2011. The Relationships of some traits in Turkish winter bread wheat landraces. Turk J Agric For, 35 (2) 115-125.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Onur Hocaoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 19 Eylül 2017
Gönderilme Tarihi 29 Ağustos 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 The Special Issue of 2nd International Balkan Agriculture Congress, May 16-18, 2017

Kaynak Göster

APA Hocaoğlu, O. (2017). Batı Anadolu ve Marmara Bölgelerinden ve Çeşitlerinden Elde Edilen Seçilmiş Ekmeklik Buğday Yerli Saf Hatlarının Mineral İçeriğinin GGE Biplot Metoduyla Değerlendirilmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi104-109.
AMA Hocaoğlu O. Batı Anadolu ve Marmara Bölgelerinden ve Çeşitlerinden Elde Edilen Seçilmiş Ekmeklik Buğday Yerli Saf Hatlarının Mineral İçeriğinin GGE Biplot Metoduyla Değerlendirilmesi. JOTAF. Published online 01 Eylül 2017:104-109.
Chicago Hocaoğlu, Onur. “Batı Anadolu Ve Marmara Bölgelerinden Ve Çeşitlerinden Elde Edilen Seçilmiş Ekmeklik Buğday Yerli Saf Hatlarının Mineral İçeriğinin GGE Biplot Metoduyla Değerlendirilmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, Eylül (Eylül 2017), 104-9.
EndNote Hocaoğlu O (01 Eylül 2017) Batı Anadolu ve Marmara Bölgelerinden ve Çeşitlerinden Elde Edilen Seçilmiş Ekmeklik Buğday Yerli Saf Hatlarının Mineral İçeriğinin GGE Biplot Metoduyla Değerlendirilmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 104–109.
IEEE O. Hocaoğlu, “Batı Anadolu ve Marmara Bölgelerinden ve Çeşitlerinden Elde Edilen Seçilmiş Ekmeklik Buğday Yerli Saf Hatlarının Mineral İçeriğinin GGE Biplot Metoduyla Değerlendirilmesi”, JOTAF, ss. 104–109, Eylül 2017.
ISNAD Hocaoğlu, Onur. “Batı Anadolu Ve Marmara Bölgelerinden Ve Çeşitlerinden Elde Edilen Seçilmiş Ekmeklik Buğday Yerli Saf Hatlarının Mineral İçeriğinin GGE Biplot Metoduyla Değerlendirilmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi. Eylül 2017. 104-109.
JAMA Hocaoğlu O. Batı Anadolu ve Marmara Bölgelerinden ve Çeşitlerinden Elde Edilen Seçilmiş Ekmeklik Buğday Yerli Saf Hatlarının Mineral İçeriğinin GGE Biplot Metoduyla Değerlendirilmesi. JOTAF. 2017;:104–109.
MLA Hocaoğlu, Onur. “Batı Anadolu Ve Marmara Bölgelerinden Ve Çeşitlerinden Elde Edilen Seçilmiş Ekmeklik Buğday Yerli Saf Hatlarının Mineral İçeriğinin GGE Biplot Metoduyla Değerlendirilmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 2017, ss. 104-9.
Vancouver Hocaoğlu O. Batı Anadolu ve Marmara Bölgelerinden ve Çeşitlerinden Elde Edilen Seçilmiş Ekmeklik Buğday Yerli Saf Hatlarının Mineral İçeriğinin GGE Biplot Metoduyla Değerlendirilmesi. JOTAF. 2017:104-9.