BibTex RIS Kaynak Göster

Experimental Analysis of the Relations between Sawability Parameters and Mean Chip Thickness in Diamond-Segmented Circular Sawblade Applications

Yıl 2014, Sayı: 6, 11 - 22, 01.07.2014

Öz

Mean chip thickness is a widely used parameter in determining the sawability characteristics of natural stones. Higher values of this parameter indicate more efficient machining conditions. It is influenced mainly by the operational factors such as sawing rate, feed rate of the sawblade and cutting depth. On the other hand, properties of the sawblade including sawblade diameter, diamond concentration and geometry of the segments and diamond particles are also known to be influencing factors. In this study, relations between mean chip thickness and sawability parameters such as cutting forces, specific sawing energy and specific wear have been experimentally examined under different machining conditions. As a result of the evaluations made, it has been shown that sawing efficiency is increased under the machining conditions in which the highest mean chip thickness is attained

Elmas Soketli Dairesel Testere Uygulamalarında Kesilebilirlik Parametreleri ve Ortalama Talaş Kalınlığı Arasındaki İlişkilerin Deneysel Analizi

Yıl 2014, Sayı: 6, 11 - 22, 01.07.2014

Öz

Ortalama talaş kalınlığı doğal taşların kesilebilirlik analizlerinde yaygın olarak kullanılan bir parametredir. Kesim esnasında oluşan talaş kalınlıklarının görece yüksek değerler alması, daha verimli kesme koşullarına işaret etmektedir. Kesme hızı, testere ilerleme hızı ve kesme derinliği gibi çalışma parametreleri ortalama talaş kalınlığı üzerinde önemli rol oynamaktadır. Diğer yandan, testereyle ilgili özellikler olan testere çapı, elmas konsantrasyonu, soket ve elmas geometrisi gibi parametrelerin de ortalama talaş kalınlığı üzerinde etkili olduğu bilinmektedir. Bu çalışmada, farklı kesme koşullarında oluşan ortalama talaş kalınlıkları ve kesilebilirlik parametreleri olarak kabul edilen kesme kuvvetleri, özgül kesme enerjisi ve özgül aşınma arasındaki ilişkiler deneysel olarak incelenmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, talaş kalınlığını en yüksek değerde tutabilecek koşulların oluşturulmasının kesme verimini arttırıcı bir rol oynadığı gösterilmiştir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA59BU77ES
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Nurdan Güneş Yılmaz Bu kişi benim

R Mete Göktan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Yılmaz, N. G., & Göktan, R. M. (2014). Elmas Soketli Dairesel Testere Uygulamalarında Kesilebilirlik Parametreleri ve Ortalama Talaş Kalınlığı Arasındaki İlişkilerin Deneysel Analizi. MT Bilimsel(6), 11-22.
AMA Yılmaz NG, Göktan RM. Elmas Soketli Dairesel Testere Uygulamalarında Kesilebilirlik Parametreleri ve Ortalama Talaş Kalınlığı Arasındaki İlişkilerin Deneysel Analizi. MT Bilimsel. Temmuz 2014;(6):11-22.
Chicago Yılmaz, Nurdan Güneş, ve R Mete Göktan. “Elmas Soketli Dairesel Testere Uygulamalarında Kesilebilirlik Parametreleri Ve Ortalama Talaş Kalınlığı Arasındaki İlişkilerin Deneysel Analizi”. MT Bilimsel, sy. 6 (Temmuz 2014): 11-22.
EndNote Yılmaz NG, Göktan RM (01 Temmuz 2014) Elmas Soketli Dairesel Testere Uygulamalarında Kesilebilirlik Parametreleri ve Ortalama Talaş Kalınlığı Arasındaki İlişkilerin Deneysel Analizi. MT Bilimsel 6 11–22.
IEEE N. G. Yılmaz ve R. M. Göktan, “Elmas Soketli Dairesel Testere Uygulamalarında Kesilebilirlik Parametreleri ve Ortalama Talaş Kalınlığı Arasındaki İlişkilerin Deneysel Analizi”, MT Bilimsel, sy. 6, ss. 11–22, Temmuz 2014.
ISNAD Yılmaz, Nurdan Güneş - Göktan, R Mete. “Elmas Soketli Dairesel Testere Uygulamalarında Kesilebilirlik Parametreleri Ve Ortalama Talaş Kalınlığı Arasındaki İlişkilerin Deneysel Analizi”. MT Bilimsel 6 (Temmuz 2014), 11-22.
JAMA Yılmaz NG, Göktan RM. Elmas Soketli Dairesel Testere Uygulamalarında Kesilebilirlik Parametreleri ve Ortalama Talaş Kalınlığı Arasındaki İlişkilerin Deneysel Analizi. MT Bilimsel. 2014;:11–22.
MLA Yılmaz, Nurdan Güneş ve R Mete Göktan. “Elmas Soketli Dairesel Testere Uygulamalarında Kesilebilirlik Parametreleri Ve Ortalama Talaş Kalınlığı Arasındaki İlişkilerin Deneysel Analizi”. MT Bilimsel, sy. 6, 2014, ss. 11-22.
Vancouver Yılmaz NG, Göktan RM. Elmas Soketli Dairesel Testere Uygulamalarında Kesilebilirlik Parametreleri ve Ortalama Talaş Kalınlığı Arasındaki İlişkilerin Deneysel Analizi. MT Bilimsel. 2014(6):11-22.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Authors transfer copyright to the publisher for the accepted submissions.