BibTex RIS Kaynak Göster

THE USE OF MARINATION TECHNIQUE IN POULTRY MEAT PROCESSING

Yıl 2004, Cilt: 10 Sayı: 2, 227 - 233, 01.02.2004

Öz

Marination is the widespread meat processing technique to improve quality, stability and yield of the poultry meats that submitted to raw consumption in the present time. In marination technique, immersion, tumbling and different injection methods may be applied, and the main ingredients are salt, acidic or basic phosphates, seasonings and some aroma materials. The important factors on final product quality are the raw meat composition, the use of electrical stimulation and composition of ingredients.

KANATLI ETLERİNİN MARİNASYON TEKNiĞİ İLE İŞLENMESİ

Yıl 2004, Cilt: 10 Sayı: 2, 227 - 233, 01.02.2004

Öz

Taze tüketime sunulan kanatlı etlerinde et kalitesini, dayanıklılığını ve verimini arttırmak amacıyla uygulanan marinasyon, günümüzde oldukça yaygın bir et işleme tekniğidir. Daldırma, tamburlama ve enjeksiyon yöntemleriyle uygulanabilen bu teknikte temel ingredientler; tuz, fosfatlar, çeşni vericiler ve bazı aroma maddeleridir. Marinasyon öncesi et kompozisyonu, ete uygulanan elektriksel stimulasyon ve kullanılan ingredient bileşimi, son ürün kalitesi üzerinde önemli etkileri olan faktörlerdir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Haluk Ergezer Bu kişi benim

Ramazan Gökçe Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 10 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Ergezer, H. ., & Gökçe, R. . (2004). KANATLI ETLERİNİN MARİNASYON TEKNiĞİ İLE İŞLENMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 10(2), 227-233.
AMA Ergezer H, Gökçe R. KANATLI ETLERİNİN MARİNASYON TEKNiĞİ İLE İŞLENMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Şubat 2004;10(2):227-233.
Chicago Ergezer, Haluk, ve Ramazan Gökçe. “KANATLI ETLERİNİN MARİNASYON TEKNiĞİ İLE İŞLENMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10, sy. 2 (Şubat 2004): 227-33.
EndNote Ergezer H, Gökçe R (01 Şubat 2004) KANATLI ETLERİNİN MARİNASYON TEKNiĞİ İLE İŞLENMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10 2 227–233.
IEEE H. . Ergezer ve R. . Gökçe, “KANATLI ETLERİNİN MARİNASYON TEKNiĞİ İLE İŞLENMESİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 10, sy. 2, ss. 227–233, 2004.
ISNAD Ergezer, Haluk - Gökçe, Ramazan. “KANATLI ETLERİNİN MARİNASYON TEKNiĞİ İLE İŞLENMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10/2 (Şubat 2004), 227-233.
JAMA Ergezer H, Gökçe R. KANATLI ETLERİNİN MARİNASYON TEKNiĞİ İLE İŞLENMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2004;10:227–233.
MLA Ergezer, Haluk ve Ramazan Gökçe. “KANATLI ETLERİNİN MARİNASYON TEKNiĞİ İLE İŞLENMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 10, sy. 2, 2004, ss. 227-33.
Vancouver Ergezer H, Gökçe R. KANATLI ETLERİNİN MARİNASYON TEKNiĞİ İLE İŞLENMESİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2004;10(2):227-33.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.